28. dec. 2014
Af af Dorte Quist

Babyen er stjernen i Arvingerne 2

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/fambillede_afs15_2.jpg
Foto: DR
Den voldsomme kritik af ”1864” har fået flere af skuespillerne til at frygte for modtagelsen af 2. sæson af ”Arvingerne”.

- Nu kommer stjernen, sagde skuespillerne, når babyen ankom til optagelserne af anden sæson af DR's populære dramaserie ”Arvingerne”, der får premiere nytårsdag, torsdag den 1. januar.

Den lille spæde pige blev under optagelserne hele film-settets darling

- Det er faktisk ret sjovt at spille med en baby. De er så rene og reagerer med det samme. Hun var simpelthen så fantastisk, fortæller Marie Bach Hansen, der spiller Signe i serien.

Efter første sæson af "Arvingerne", blev det hurtigt afsløret, at DR ledte efter en baby, som skulle medvirke i anden sæson af den populære serie. Men det er lykkedes drama-afdelingen at holde hemmeligt, hvem der er mor og far til babyen. Ikke mindst ved at udsende pressebilleder med flere af hovedpersonerne med barnet i armene.

Men på torsdag kl. 20 bliver det afsløret hvem der er mor og ikke mindst far til det lille barn, og allerede tre dage efter, søndag den 4. januar, bliver andet af de syv afsnit vist.

Frygter kritik

Efterårets store kritiker-storm med Ole Bornedals ”1864” har til gengæld vakt uro hos DRs drama-afdeling, som efterhånden var blevet vant til ros og enorme seer-tal, hver gang de viste nye drama-produktioner.

Næsten to millioner danskere så med, da DR i starten af året viste første sæson. Og det var ikke bare seerne, der var begejstrede for serien om de voldsomme arvestridigheder, også anmelderne var fulde af ros og masser af stjerner. Der er derfor lidt at leve op til, når anden sæson går i gang.

Trine Dyrholm, der har rollen som søsteren Gro Grønnegaard, er begyndt at ryste lidt i bukserne af spænding over, hvordan anden sæson vil blive modtaget især efter hun har set den negative modtagelse af ”1864”.

- Det er klart, at det ikke er rart, at noget bliver udskældt på den måde (som "1864 gjorde, red.). Det er derfor, at man bliver nervøs. Man blotter sig, og så skal det ud og bedømmes. Man kan bare håbe på, at det falder i god jord, siger den 42-årige skuespillerinde.

https://imgix.billedbladet.dk/arvingerne.jpg
Foto: DR

Læs mere om: