Onsdag, 26. februar 2020 — af John Lautrup

Bamse og Kyllings far er død

Mogens Vemmer. Indsat: Kylling og Bamse.
Mogens Vemmer. Indsat: Kylling og Bamse.
Fotomontage: Aller Media og Agnete Schlichtkrull/DR
Mogens Vemmer var i mange år programchef for Børne- og Ungdomsafdelingen i Danmarks Radio. Han blev 84 år.

Mogens Vemmer var ikke kendt foran kameraet, men var en legende bagved. Som mangeårig chef for DRs Børne- og Ungdomsafdeling, B&U, stod han blandt andet fadder til elskelige figurer og programmer som Bamse og Kylling, Kaj og Andrea, Sonja fra Saxogade og Vinterbyøster. Nu er han død, skriver Politiken.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Han blev 84 år og ville på fredag, den 28. februar, kunne have fejret sin 85 års fødselsdag.

Mogens Vemmer var uddannet skolelærer, men begyndte allerede som studerende at arbejde i Danmarks Radio. I 1968 blev han chef for B&U, og under ham fik en perlerække af senere tv-kendisser lov til at lege og udvikle sig: Poul Nesgaard, Jesper Klein og Thomas Vinding bare for at nævne nogle.

Mogens Vemmer
Mogens Vemmer og Bamse
Foto: Aller Media

Der var højt til loftet og vidde rammer. Resultatet var børneprogrammer, som fik kultstatus hos de yngste seere, men også skældud af typer som Erhard Jacobsen. CD-formanden var medlem af Radiorådet, hvor han ofte indkaldte Mogens Vemmer til en overhaling. Men programchefen stod fast og forsvarede sig selv og sine medarbejdere mod beskyldningen for at være "røde lejesvende".

Mogens Vemmer forlod sin post i 2000. Han udgav i 2006 sine erindringer med titlen "Fjernsyn for dig - 50 år med verdens værste seere". Dermed mente han, at børn er nådesløse tv-kritikere. Enten keder de sig og zapper væk. Eller også bliver de tændt, og så forvandler de sig til verdens mest nysgerrige modtagelige seere, som Politiken skriver.

Han oplevede mest det sidste.

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!
Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden