20. apr. 2014
Af Karina Didriksen

Barnabys Neil Dudgeon: Fantastisk at møde de danske skuespillere

Marie Askehave, Neil Dudgeon, Ann Eleonora Jørgensen og Nicolaj Kopernikus.
Marie Askehave, Neil Dudgeon, Ann Eleonora Jørgensen og Nicolaj Kopernikus.
Foto: Martin Høien
Lørdag blev afsnittet ”The Killings of Copenhagen” vist på DR1, hvor blandt andre Marie Askehave og Nicolaj Kopernikus medvirker.

Det var en stor oplevelse for Birgitte Hjort Sørensen, Marie Askehave, Ann Eleonora Jørgensen, Nicolaj Kopernikus og Julie Agnete Vang at medvirke i afsnit 100 af TV-serien ”Barnaby”.

Afsnittet med titlen ”The Killings of Copenhagen” blev vist på DR1 lørdag den 19. april, og det var mindst lige så stort for kriminalkommissær Barnabys alter ego Neil Dudgeon at møde danskerne.

- Det var en kæmpe ære at filme episode nummer 100, tage til Danmark og arbejde sammen med danske skuespillere, som vi har elsket at se på TV – og landet var utrolig imødekommende, fortæller Neil Dudgeon til Saga og tilføjer:

- De var fantastiske at arbejde sammen med, og vi havde lidt tid, hvor de kunne vise os rundt i byen. Men da vi kun var i Danmark i en uge, var arbejdet naturligvis en prioritet.

Vild med "Forbrydelsen"

Lige som mange andre englændere er den 53-årige skuespiller en stor fan af TV-serierne ”Forbrydelsen” og ”Borgen”, hvor de danske ”Barnaby”-skuespillere medvirker.

- Der var flere kendte ansigter fra ”Forbrydelsen”, og jeg mener virkelig, at jeg sagtens selv kunne have medvirket i den serie. Hvad de ikke havde indset var, at vi i England var store fans, og vi var lige så vilde med at spille sammen med de danske skuespillere, som de var over at spille sammen med os, forklarer Neil Dudgeon til Sunday Post.

Læs mere om: