9. dec. 2015
Af af John Lautrup

Bedrag: Ny DR-dramaserie med Nikolaj Lie Kaas og Thomas Bo Larsen

Ny TV-serie
Fra venstre: Lucas Hansen, Julie Grundtvig Wester, Nikolaj Lie Kaas, Natalie Madueno, Esben Smed, Thomas Hwan og Thomas Bo Larsen.
Foto: Hanne Juul
Penge, grådighed og økonomisk kriminalitet er omdrejningspunktet i DRs ny TV-serie "Bedrag". Den har premiere 1. januar og tegner fremragende med Thomas Bo Larsen i sin første rolle rolle som politimand - og Nikolaj Lie Kaas som skurkagtig erhvervsmand.

Thomas Bo Larsen rykker fra bagsædet om på forsædet af politibilen. Og Nikolaj Lie Kaas skifter plads den anden vej. Sådan er rollefordelingen i DRs nye store dramasatsning "Bedrag", der har premiere fredag 1. januar. Andet afsnit bliver sendt allerede søndag 3. januar, og derfra fortsætter serien hver søndag klokken 20.

For første gang spiller Thomas Bo Larsen politimand efter utallige roller som rod og småkriminel. Mens Nikolaj Lie Kaas er finansskurk efter senest at have gjort sig gældende som vicekriminalkommissær Carl Mørck fra afdeling Q i filmatiseringen af Jussi Adler Olsens krimier.

- Det er min første hovedrolle i en TV-serie, og det er stort endelig at få lov til at være politimand. Det har jeg altid drømt om. Og det er dejligt, at min figur indeholder både bløde og barske sider, siger Thomas Bo Larsen som sin rolle som politimanden Mads Justesen, der på jobbet er hård, bidsk og vedholdende, mens han hjemme er en kærlig familiefar, der nærmest står med hele ansvaret for to børn og en sklerose-ramt kone.

"Bedrag" er en historie om penge og grådighed med afsæt i finanskrakket. Alexander Sødergren (Nikolaj Lie Kaas) er administrerende direktør for vindmøllekoncernen "Energreen", og han skyr tilsyneladende ingen midler for at nå sine økonomiske mål. Men grådigheden findes ikke kun blandt de rige i historien. Den har fangarme ned i underklassen og også i den middelklasse, hvor Mads Justesen befinder sig.

Nikolaj Lie Kaas med nye skuespillere

Udover de to hovedrolleskuespillere kommer vi til at lære en stribe nye stjernefrø at kende. Natalie Madueno har den kvindelige hovedrolle som ambitiøs jurist i "Energreen", mens Esben Smed og Lucas Hansen er mekanikere med bijob som biltyve. De kommer til at stjæle en "Energreen"-medarbejders BMW med mistænkelige penge i bagagerummet, og så er de pludselig involveret i hele sagskomplekset, der også omfatter mystiske dødsfald blandt "Energreens" ukrainske arbejdere.

De første afsnit af "Bedrag" blev vist på filmfestivalen i Berlin i februar, og serien er allerede solgt til 14 lande.

De danske seere kan godt begynde at glæde sig. BILLED-BLADET har set de to første afsnit og tør godt love, at DR Drama endnu en gang leverer et pletskud.

Læs mere om: