3. mar. 2019
Af Karina Didriksen

Bedrag-stjernen Thomas Hwan: Kæmpede med søvnløshed i årevis

Thomas Hwan.
Thomas Hwan.
Foto: Martin Høien
Lige som karakteren Alf i DR-serien ”Bedrag” har skuespilleren Thomas Hwan i mange år haft søvnproblemer.

Skuespilleren Thomas Hwan ved præcis, hvordan det er at kæmpe med søvnløshed – akkurat lige som sin karakter Alf i DR-serien ”Bedrag”.

- Helt fysisk kan jeg genkende det med ikke at kunne sove og ikke vide, hvad man skal gøre af sig selv, når man bliver ramt af det. Jeg tænkte, at den bedste kur måtte være at arbejde så meget som muligt, fortæller Thomas Hwan til BILLED-BLADET og tilføjer:

– Jeg arbejdede på Aalborg Teater efter, at jeg var uddannet, og der kunne jeg overhovedet ikke sove. Jeg gik til prøver fra 12-18, spillede forestilling om aftenen og endte med at tage et job på den lokale bar indtil kl. 4-5 om natten.

En trist løsning

I tredje sæson af ”Bedrag” er efterforskeren Alf hårdt ramt af posttraumatisk stress (PTSD) efter en skudepisode, og han er så presset, at han flere gange har købt piller på gaden.

Så langt ud kom Thomas Hwan heldigvis ikke selv.

- Jeg synes virkelig, det er en trist løsning, men på en måde har jeg også forståelse for ham. Hvis jeg var fortsat, uden nogen havde sagt stop, ville min krop nok være stået af på et tidspunkt, erkender han.

Det var stress, der udløste den 36-årige skuespillers søvnproblemer. Heldigvis har han det godt i dag, og han nyder at være far til datteren Allie på to år.

Thomas Hwan kan ses i det næstsidste afsnit af ”Bedrag III” på DR1 søndag kl. 20.00.

Læs mere om: