Onsdag, 1. maj 2013 - af Dorte Quist

Bent Stuckert forlader Borgen

Bent Stuckert
Bent Stuckert
Foto: Henning Jensen/DR
Efter 48 år som journalist forlod Bent Stuckert i går TV Avisen for at gå på pension.

"Jeg synes, at vi skal lade Bent Stuckert få det første spørgsmål. Det er en ganske særlig dag for ham”. Sådan indledte statsminister Helle Thorning-Schmidt tirsdagens pressemøde i Statsministeriet, da journalisterne skulle til at stille spørgsmål. Og det særlige var, at det var Bent Stuckerts sidste dag på Christiansborg.

Den landskendte og meget erfarne politiske journalist har været en del af DRs Christiansborg-redaktion siden 1973, men han har været en del af journalist-gruppen på Borgen siden 1965. Selv peger han på jordskreds-valget i 1973, hvor gamle partier blev halveret og Fremskridtspartiet og Centrumdemokraterne kom ind, som den største og mest mindeværdige ting i hans karriere.

Til DR siger Bent Stuckert, at de 48 år har lært ham, at journalistik er en vigtig metier, som man skal omgås seriøst, og som man skal have respekt for, og så opfordrer han i øvrigt sine kolleger til at lade en smule personlighed skinne igennem.

Bent Stuckerts pensions-planer indbefatter at skrive en selvbiografi om sin karriere, rejse noget mere og se mere til sine børnebørn.

Læs mere om:

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden