Søndag, 2. juni 2013 - af af SØNDAG, Aller Media

Bettina Bjerring: Derfor sagde jeg stop som vejrvært

Bettina Bjerring
Bettina Bjerring
Foto: AOP
I seks år har vejrværten Bettina Bjerring givet danskerne sne, sol, regn og blæst. Her fortæller hun, hvorfor hun pludselig sagde sit job op.

I efteråret 2012 sagde Bettina Bjerring efter 6 år som vejrvært hos DR farvel til skærmen.

Da hun fik jobbet som vejrvært, var det en drøm, der gik i opfyldelse.

– Det var drømmejobbet for mig. Dengang, siger hun.

Nu sidder hun så og forklarer, hvorfor hun ikke længere står foran vejrkortene i DR og fortæller danskerne om vind og vejr med sit umiskendelige strejf af fynsk dialekt.

– Jeg har aldrig været en bangebuks. Slet ikke når det gælder arbejde. Det er typisk for mig, at jeg altid har søgt en mening med at lave, hvad jeg laver, og være, hvor jeg er. Det er sikkert også derfor, jeg har taget tre uddannelser. Senest er jeg blevet journalist. Det bunder i min nysgerrighed og min lyst til at lære nyt - og mit ønske om at finde en større mening med livet, siger Bettina Bjerring.

Bange for at komme til at kede mig

– Jeg er faktisk mere bange for at komme til at kede mig end for at gå fra noget, jeg ikke kan føle noget for længere.

Det var sådan, det var blevet med jobbet som vejrvært.

– Jeg kunne bare mærke, at det ikke var meningen, jeg skulle være vejrvært for evigt. Måske ville det have været lettere at blive hængende på sin pind. Det er trygt at fortsætte i noget, man kender godt, uanset om det er det rigtige eller ej, og tanken om at begynde i noget nyt kan være ganske angstfremkaldende. Men det kunne ikke være anderledes, siger hun og fortsætter:

– Jeg var glad for DR som arbejdsplads. Men jeg savnede udfordringer. Jeg ville gerne have lov at prøve mig selv lidt af. Jeg følte mig låst fast i rollen som vejrvært, siger hun.

Risiko for at ende som vejrvært resten af livet

Og selv om DR er et hus med mange muligheder og mange forskellige typer af job, så var det jobbet som vejrvært, der var Bettina Bjerrings job.

– Når jeg nævnte for mine chefer, at jeg gerne ville arbejde som journalist for eksempel – og jeg havde endda afsluttet en journalistisk efteruddannelse – fik jeg at vide, at jeg var rigtig god til det, jeg lavede, så det skulle jeg bare fortsætte med. Og da gik det efterhånden op for mig, at hvis jeg ikke snart brød ud af min rolle, risikerede jeg at ende som vejrværten resten af mit liv. Det er fint at være vejrvært, helt bestemt, men jeg er altså meget mere og andet end det, siger hun.

LÆS OGSÅ:
TV-vært Caroline Boserup endte også med at sige sit job op. Læs hvorfor på soendag.dk

LÆS OGSÅ:
En af DRs mest populære værter Louise Wolff begyndte som praktikant på DR. Læs på soendag.dk hvad hun har gjort for at komme videre på DR

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden