Lørdag, 4. december 2010 - af af Liz Rørsig

BILLED-BLADET møder den kejtede sekretær fra Borgen

Iben Dorner

Iben Dorner

Foto: Flemming Nielsen
Iben Dorner brænder for sit job som skuespiller, så hun og kæresten Daniel har ingen planer om børn og bryllup foreløbig.

Iben Dorner ankommer på cykel til vores mødested på Amager. Hendes iltre, røde hår og energiske blik sætter farve på denne november-eftermiddag. Hun giver også farve i statsministerens kinder af frustration i DR's Borgen, hvor Iben spiller den lidt kejtede sekretær Sanne.

- Sanne gør sig meget umage, men til tider er hun lidt uheldig med det, hun gør sig umage med. Det kender jeg fra mig selv, hvor jeg kan være så forhippet på at gøre noget helt rigtigt, at jeg bliver stresset, og hele situationen bliver lidt for hektisk, fortæller den 32-årige skuespiller.

Hun roser holdet på Borgen, hvor hun på forhånd kendte Birgitte Hjort Sørensen og Pilou Asbæk fra teaterskolen.

- Det giver et godt netværk, at vi arbejder på tværs af årgangene på alle teaterskoler. Vi bliver lettere kolleger i stedet for konkurrenter.

Tingene kommer når de skal

Hun bor sammen med kæresten, kunstneren Daniel Svarre, i en lejlighed på Amager. Parret mødtes hos en fælles ven og har kendt hinanden i to et halvt år.

- Vi har en stor forståelse for hinandens arbejde - kampen for at få lov til at vise, hvad man kan og brænder for. Vi har en fælles indgangsvinkel og forstår, at vi ikke har et normalt 8 til 16-job.

Bryllup og børn står endnu ikke på "to do"-listen hos parret.

- Vi har ikke planlagt noget. Ting kommer, når de skal. Jeg prøver ikke at kategorisere mit liv for meget af fare for at udelukke noget andet, smiler Iben.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden