14. nov. 2013
Af dkeditorial

BILLED-BLADETs chefredaktør i Kender du typen

https://imgix.billedbladet.dk/lost_media/34765.jpg
Privat
Det var sjovt og meget overvældende at være med, fortæller Annemette Krakau her om at være hovedperson i det populære DR-program.

Onsdag aften kunne danskerne få et unikt indblik i BILLED-BLADETs chefredaktør Annemette Krakaus liv og hjem.

Her var hun nemlig hovedpersonen i det populære DR-program "Kender du typen".

Programmet blev optaget tilbage i august, og Annemette Krakau blev overrasket og beæret over at blive spurgt, om hun ville medvirke.

- Jeg synes, at det er et fantastisk dejligt program - jeg er selv stor fan af "Kender du typen" og nyder at sidde derhjemme og gætte med, så da jeg blev spurgt, var det meget overvældende og grænseoverskridende, fordi jeg inderst inde er meget genert. Men jeg var draget mod at prøve at være med.

- Og jeg vil også sige, at når man som os på BILLED-BLADET lever af, at folk lukker deres hjem op for os, så skyldte jeg både mig selv og BILLED-BLADETs læsere også at lukke mit hjem op, fortæller Annemette Krakau.

Supersjovt at følge med

Det tager flere timer at optage programmet, der ender med 40 minutters tv. Først gennemgik Christian Grau huset og dernæst var det Anne Glads tur til at gennemgå huset med vært Mads Steffensen.

Og Annemette Krakau fulgte med i det hele på en lille skærm, der var sat op på hendes kontor, hvor de to livsstilseksperter ikke kunne komme - der er nemlig også fyldt med BILLED-BLADET-ting og plakater.

- Man har lyst til undervejs at sige 'Ja, det er rigtigt,' eller 'Nej, det passer ikke', men det var super, super sjovt at følge med, siger hovedpersonen.

Hvordan synes du så, at de to eksperter klarede det?

- De klarede det begge to godt, selv om Anne Glad jo vandt pointquizzen 3-0, så sagde Christian Grau også mange rigtige ting. Efter lidt tid fik de godt fat i mig og så den nostalgiske åre, jeg har, og også det her med, at jeg holder fast i ting fra min barndom i forhold til, at de værdier jeg er opdraget med og har det rigtig godt med.

- Og jeg passer godt på mine ting fra, da jeg var lille, og har gemt mine gamle Pernille- og Puk-bøger. Og det er meget sådan jeg er - jeg passer på mine ting og værner om værdierne, siger Annemette Krakau.

Er et rodehoved

På ét punkt tog de to eksperter dog fejl. De var overbevist om, at Annemette er ordensmenneske. Og Christian Grau var sågar overbevist om, at hvis han byttede om på nogle krus, ville det skabe uro.

- Selvfølgelig er der pænt ryddet op, når tv kommer på besøg. Og der er også pænt til dagligt, men det er altså min mand, der er ordensmenneske. Jeg er VIRKELIG et rodehoved. Så jeg grinede af Graus kommentar, for jeg er så ligeglad med, hvordan de krus står, griner Annemette.

Meget genert, da det blev sendt

Onsdag aften havde hun så samlet familien omkring tv'et - og selv om Annemette ofte er i tv foran hundredtusinder af seere, var det en nervepirrende oplevelse at se sig selv eksponeret på denne måde.

- Jeg sad næsten, som når jeg ser en uhyggelig film. Jeg havde godt nok ikke en pude op foran øjnene, men jeg blev virkelig genert til trods for, at jeg sad hjemme i min egen stue med familien. Men jeg blev også rigtig glad, for det var blevet et superfint program, der blev klippet godt, siger chefredaktøren.

Bagefter væltede det ind med hilsner på mail, sms og Facebook.

- Så letter man lidt af glæde, for man frygter jo lidt, at folk synes man er mærkelig, fordi man samler på julepynt eller elsker ABBA. Men jeg kunne se, at folk kunne lide vores hjem, og det blev jeg rigtig glad for, slutter Annemette Krakau.

Læs mere om: