20. jun. 2021
Af John Lautrup

Birgit Meister: Jeg lever efter et godt råd fra en engelsk læge

Birgit Meister
Birgit Meister
Foto: Jesper Sunesen
Birgit Meister forlod TV Avisen og DR for mange år siden, men hun bestræber sig fortsat på at have en aktiv og indholdsrig tilværelse.

Birgit Meister har med sine 79 år forlængst passeret pensionsalderen, men hun bruger hverken tiden på at flette fingre eller pettigrør. Hun har en travl hverdag med foreningsarbejde og klummeskriveri til Kristeligt Dagblad.

- Jeg har det bedst med at have nogle daglige gøremål. Det ligger ikke til mig kun at være pensionist. Jeg forsøger at leve efter det råd, som en klog, engelsk læge gav mig og min mand: Carpe diem! (latinsk for grib dagen, forstået som lev livet i dag uden at tænke på morgendagens bekymringer, red.). Det er ikke noget dårligt råd, hverken i sygdomsforløb eller livet generelt, siger Birgit Meister, som bruger samme tilgang til sin alderdom.

- Ud over at ride går jeg til fysioterapi og gør ditten og datten. Det er med alderdom som med alt muligt andet. Man skal gøre sig umage. Man skal holde sig i gang. Og så er der noget, man ikke længere formår. Men som min mand sagde, så er hjælpemidler kun godt. Jeg bruger både briller og høreapparat, smiler hun.

Den tidligere TV A-vært og ankerkvinde på utallige valgaftener op gennem 80'erne har hele sit liv dyrket dressurridning og har stadig en hest, som hun jævnligt rider på.

I 2006 mistede hun sin mand, Hans Jørgen Petersen, til den sjældne sygdom, Multipel System Atrofi, som dengang var ukendt i Danmark. Ægteparret søgte hjælp i England og nåede inden hans død at stifte "Landsforeningen Multipel System Atrofi". Hun står stadig i spidsen for foreningen, som gør et stort arbejde for at oplyse pårørende om sygdommen.

Læs interview med Birgit Meister i BILLED-BLADET, som kom på gaden torsdag den 17. juni.

null

Læs mere om: