28. jun. 2022
Af John Lautrup

Birgit Meister: Sådan er det at leve med sorgen

Birgit Meister
Birgit Meister
Foto: Jesper Sunesen
Birgit Meister mistede sin mand til en sjælden sygdom, som hun siden har gjort et stort arbejde for at oplyse om.

Birgit Meister er efterhånden blevet 80 år. Hendes mand, Hans Jørgen Petersen, blev kun 69 år. Hvilket den tidligere ankerkvinde på TV Avisen og vært på utallige valgaftener aldrig er kommet sig helt over.

- Min mand fik et kort liv. Man er jo ikke færdig med livet, når man er 69. Den store sorg i mit liv er tabet af min mand. Man er forpint i lang tid, indtil man når en eller anden grad af accept. Men jeg tror aldrig, det slipper én. Jeg tror aldrig, savnet og sorgen slipper én. Sådan har det været for mig. Det bliver hos én, siger Birgit Meister.

Hans Jørgen Petersen døde i 2006 af den sjældne sygdom, Multipel System Atrofi, som ingen i Danmark vidste noget særligt om dengang. Det er en nervesygdom, som langsomt berøver den ramte evnen til at gå og bevæge sig. I 2004 tog Birgit Meister og hendes mand derfor initiativ til at stifte "Landsforeningen Multipel System Atrofi", som hun stadig står i spidsen for, og som gør et prisværdigt arbejde for at oplyse læger og pårørende om sygdommen.

Læs mere om: