Søndag, 25. oktober 2020 - af Karina Didriksen

Bjarne Henriksen om Ulven kommer: Sådan forberedte jeg mig på rollen

Bjarne Henriksen.
Bjarne Henriksen.
Foto: Kaspar Wenstrup
Skuespilleren Bjarne Henriksen kan opleves som socialrådgiveren Lars i DR-serien ”Ulven kommer”, og rollen har krævet en del research.

I DR1-serien ”Ulven kommer” spiller Bjarne Henriksen den erfarne socialrådgiver Lars, som har tvangsfjernet søskendeparret Holly og Theo på grund af mistanke om vold i hjemmet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Rollen krævede en del forberedelse og research for den 61-årige skuespiller.

- Jeg brugte en måned på at snakke med socialrådgivere og sagsbehandlere fra forskellige kommuner, som har været ude for det samme som min karakter, fortæller Bjarne Henriksen til BILLED-BLADET og tilføjer:

- De har været med som konsulenter på serien for at gøre hele forløbet så troværdigt som muligt, og vi har spurgt dem til råds undervejs.

Mange har fordomme

Bjarne Henriksens karakter er hurtig til at tvangsfjerne de to børn, og det er ifølge skuespilleren meget realistisk.

- Socialrådgivere har faktisk ikke længere tid til det. De har kun 24 timer til at tage en beslutning, fortæller skuespilleren og tilføjer:

- Det er dejligt, at det system, jeg repræsenterer, måske bliver afmystificeret lidt, og at folk kan se, hvordan det foregår, for folk har alle mulige fordomme omkring det kommunale. Så det er modigt af DR at belyse hele den verden.

Foto: DR

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden