Onsdag, 30. november 2022 - af Laura Dalgård Hansen

Bliv helt klar til Julehjertets Hemmelighed: Alt du skal vide om DR’s nye julekalender

Julehjertets hemmelighed
1. december er der premiere på den nye DR-julekalender "Julehjertets Hemmelighed", som foregår i 1800-tallet. Her kan du læse meget mere om handlingen og de mange karakterer og dermed blive helt klar til, at juleeventyret begynder.

Kalenderen skriver snart december, og i år kan man glæde sig over, at julemåneden byder på hele to nye julekalendere.

TV 2 sender den tredje julekalender i rækken om halvnissen ”Tinka”, men på DR skal julekalenderfansene lære et helt nyt univers at kende

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Velkendte og nye julestjerner

I ”Julehjertets Hemmelighed” medvirker både velkendte skuespillere samt en række nye julestjerner, og de er hoppet i nogle flotte kostumer, for juleeventyret udspiller sig i 1800-tallets Danmark, hvor man følger herskab og tjenestefolk i en lille landsby.

Omdrejningspunktet for historien er de to unge kvinder, Karen og Marie Louise, der begge ser ind i en skæbne, der ligger i forlængelse af den, deres forældre har haft. Karen er tjenestepigen, der som 13-årig bliver sendt i arbejde på den fine herregård Lindestrupgaard. Her bor Marie Louise, som er herskabsdatter, og hendes forældre er meget opsatte på at få hende giftet bort, så familiens privilegier kan blive sikret.

På herregårdens høloft bor den cirka 200 år gamle nisse Rumle, og han og Karen er rigtig gode venner. Da Karen fylder 13 år i begyndelsen af julemåneden, viser det sig dog, at hun ikke længere kan se og høre Rumle, og for at kunne bevare venskabet, fristes de til at lave et magisk julehjerte.

På den måde kan de bevare deres venskab, selv om Karen er trådt ind i de voksnes rækker. Det viser sig dog, at den beslutning får alvorlige konsekvenser.

”Julehjertets Hemmelighed” byder på masser af både nostalgi, kærlighed, magi og historie, og det hele begynder 1. december.

I galleriet herover kan du læse meget mere om de mange karakterer, man kan følge på DR frem til og med juleaften.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden