26. sep. 2012
Af af Juliane Olsen, Newsdesk, Aller Media

Borgen-skuespiller græd som pisket over afslag

Birgitte Hjort Sørensen
Birgitte Hjort Sørensen
Foto: Krestine Havemann
Det lå ikke umiddelbart i kortene, at Birgitte Hjort Sørensen skulle have en karriere som skuespiller.

Det var et slemt knæk for skuespilleren Birgitte Hjort Sørensen, da hun mødte den første modvind mod sine skuespillerambitioner i form af et afslag fra skuespiluddannelsen.

I dag kender de fleste danskere 30-årige Birgitte Hjort Sørensen som den viljestærke Katrine i DR-serien "Borgen". Men før hun blev en danmarksberømt skuespiller skulle hun så grueligt meget igennem for at forfølge sin ambition. Først og fremmest måtte hun som blot 20-årig opleve at få afslag fra samtlige tre skuespiluddannelser i landet på en gang.

- Da jeg fik afslaget, kastede jeg mig ned på gulvet og græd som pisket i nogle minutter. Helt ligesom en fireårig ville gøre. Dér blev jeg rigtig, rigtig ked af det og meget irriteret, lyder det ærligt fra skuespilleren i et interview med magasinet Metronyt.

Giver ikke op så let

Men tårerne blev dog hurtigt tørret bort til fordel for et nyt helhjertet forsøg på at få stjernedrømmen til at gå i opfyldelse, og derfor besluttede Birgitte Hjort Sørensen sig for selvfølgelig at gøre et nyt forsøg.

- Jeg har aldrig været typen, der giver op så let. Og jeg vidste, at det er meget, meget svært at komme ind på Skuespillerskolen i første hug. Så jeg måtte selvfølgelig bare rejse mig op og prøve igen, siger hun.

Allerede året efter kom det da også til at lykkes for hende at blive optaget på Skuespillerskolen i Købehavn. I dag kan hun skrive flotte præstationer i teaterstykker som "Mød mig på Cassiopeia", "Cabaret" og "Chicago" på CV'et, og hun er for længst gået hen og er blevet allemandseje som den idealistiske journalist Katrine Fønsmark i DR's "Borgen".

Birgitte Hjort Sørensen er i øjeblikket aktuel i Bille Augusts første, danske film siden Pelle Erobrer.

Læs mere om: