Søndag, 21. juli 2013 - af af Charlotte Hallbæck

Borgen stjerne: Jeg var lidt af en nørd

Julie Agnete Vang Christensen
Julie Agnete Vang Christensen
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Julie Agnete Vang fra hit-serien Borgen var lidt af en nørd som barn. Hun spillede violin, men stoppede, da hun fandt ud af, hvor hårdt miljøet var

Julie Agnete Vang er mest kendt for sin rolle som Nete i Borgen og for den norske tv-reklame, hvor hun fik lov til at spille over for Hollywood-hunken George Clooney, men faktisk har den 29-årige skuespiller en noget alternativ fortid. Hun spillede nemlig violin på højt niveau, da hun var yngre. Det fortæller hun til FEMINA.

– Jeg lærte ret hurtigt at spille, og jeg var god til det. Jeg overhalede ret mange af de andre, som jeg var på hold med, og det hele gik virkelig godt. Jeg havde et godt øre, og dermed kom jeg også til de store koncerter. Så selv om jeg var en lillebitte snus, spillede jeg sammen med store navne som Mikala Petri og Lars Hannibal. Jeg spillede også sammen med de store symfoniorkestre og i rigtig mange af landets kirker.

Hårdt miljø

Men på et tidspunkt gik det galt, og Julie Agnete Vang droppede violinspilleriet og uddannede sig siden til skuespiller.

– Violinen har betydet enormt meget for mig gennem hele min barndom, og jeg var lidt af en nørd. Jeg spillede ret intensivt seks-otte timer hver dag. Men det gik pludselig galt, da jeg begyndte at blive mere professionel og fandt ud af, hvor hårdt miljøet er inden for den klassiske verden. Ud over at det er ret hårdt at skulle spille otte timer om dagen, er der virkelig rundsave på albuerne, og der er mange om buddet. Så fra den ene dag til den anden sagde jeg stop. At jeg så efterfølgende er kommet ind i skuespillerbranchen, som nok er lige så tough, har jeg åbenbart bedre kunnet tackle, for her er jeg super glad for at være, siger hun til FEMINA.

John Taylor fra Duran Duran elsker ’Borgen’. Læs, hvorfor rockmusikeren er så vild med dansk fjernsyn, på femina.dk

Skuespilleren Kim Bodnia skulle oprindeligt have været sportsmand. Læs på femina.dk, hvorfor det endte helt anderledes

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden