29. apr. 2020
Af Laura Dalgård Hansen

Borgen vender tilbage: Det ved vi om den nye sæson

Sidse Babett Knudsen
Sidse Babett Knudsen
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
I 2022 kan tv-seerne glæde sig til, at både Sidse Babett Knudsen og Birgitte Hjort Sørensen vender tilbage i en ny sæson af successerien ”Borgen”.

Danskerne stiftede første gang bekendtskab med Birgitte Nyborg i 2010, hvor DR sendte den første sæson af ”Borgen”, og man har ikke hørt til hende siden 2013, hvor den sidste sæson blev sendt.

Men nu er der godt nyt til fans af dramaserien, for i 2022 sender DR1 en ny sæson af ”Borgen”. Og her er der gensyn med både Sidse Babett Knudsen, der spiller Birgitte Nyborg, og Birgitte Hjort Sørensen, som spiller journalisten Katrine Fønsmark.

Det meddeler DR på et pressemøde.

Birgitte Nyborgs udfordringer

I den kommende sæson er Birgitte Nyborg netop blevet udenrigsminister efter en længere periode i opposition, men hun udfordres af en række begivenheder.

Journalisten Katrine Fønsmark arbejder fortsat inden for journalistikken, og i begyndelsen af den nye sæson lander hun en af de vigtigste lederstillinger som nyhedschef for en stor, landsdækkende tv-station.

Adam Price skriver løs

Manuskriptforfatter Adam Price, som også stod bag de første tre sæsoner, er i fuld gang med at skrive fjerde sæson.

- Det er en kæmpe glæde igen at gå ind i det politiske univers og ikke mindst i karaktergalleriet fra ’Borgen’. Det er som at gense gamle nære venner. Vi har i årene, der er gået, flere gange talt om, at det ville være interessant at vende tilbage til universet og vores hovedpersoner efter en årrække, hvor både det politiske klima og magtmenneskerne, som de er, har udviklet sig i takt med tiden.

Det afgørende har for mig altid været, at vi havde den rigtige historie at fortælle, hvis vi skulle vende tilbage til ’Borgen’. Det har vi nu. Og uden at sige for meget er magten det helt centrale, universelle tema, vi stadigvæk forholder os til. Hvordan det at have magt påvirker og potentielt forgifter mennesker – og dermed deres idealer og privatrelationer, siger han i en pressemeddelelse.

Den nye sæson af ”Borgen” er produceret i samarbejde med Netflix, hvor serien også vil kunne ses, når den har været vist på DR i begyndelsen af 2022.

Læs mere om: