27. nov. 2013
Af John Lautrup

Broen 3: Sådan bliver tredje sæson

Broen 3 Saga og Martin i skikkelse af Sofie Helin og Kim Bodnia
Saga og Martin i skikkelse af Sofie Helin og Kim Bodnia
Foto: Ola Kjelbye
TV-serien, Broen 2, sluttede i søndags, men Kim Bodnias og Sofie Helins figurer er klar til en tredje sæson, hvor handlingen allerede er nogenlunde fastlagt.

Broens hovedforfatter, Hans Rosenfeldt, har allerede skrevet de to første afsnit til en tredje sæson af den populære TV-krimiserie. Og Ekstra Bladet fortæller, at han røber et par vigtige detaljer i den nye handling.

- Vi har skrevet en norsk mand ind til en af de store roller i TV-serien. Og det er en mand, som kommer til at have meget at gøre med Martin (Kim Bodnia), siger Hans Rosenfeldt ifølge avisen til norske Verdens Gang.

- Både Saga (Sofie Helin) og Martin skal selvfølgelig være med igen, og det samme gælder Martins kone, Mette. Og når man har set sidste episode af sæson 2, fremgår det selvfølgelig , hvorfor nogle af karaktererne ikke fortsætter i sæson 3. Jeg kan også sige, at vi ikke kommer til at begynde den kommende sæson på selve Øresundsbroen. Det har vi gjort to gange, så det er jo rart, at vi ikke skal gøre det en tredje gang, tilføjer Hans Rosenfeldt.

Det er endnu ikke besluttet, hvem der skal spille den norske mand, ligesom det endnu ikke er hundrede procent sikkert, at der overhovedet kommer en tredje sæson. Ekstra Bladet mener dog at vide, at det nærmest er en selvfølge, seriens store succes taget i betragtning.

I Danmark har 909.000 seere i gennemsnit set hver af de ni episoder. Mens tallene for Norge og Sverige er henholdsvis 640.000 seere og 1.263.000 seere.

Broen er solgt til visning i 135 lande.

Læs mere om: