21. jan. 2014
Af Lisbeth Grube

Carsten Bjørnlund fra Arvingerne i nyt familiedrama

Carsten Bjørnlund.
Carsten Bjørnlund.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
"Arvingerne"-skuespilleren Carsten Bjørnlund bliver nu også på teatret en del af en familie i opløsning.

I DR-succesen ”Arvingerne” kæmper Carsten Bjørnlund i rollen som Frederik indædt mod sin søskende for at få fingre i den fædrene gård. Nu havner skuespilleren i et nyt familiedrama - denne gang på de skrå brædder. Det sker i forestillingen ”Sparta!” på Teater V i Valby.

- Forestillingen er skrevet af dramatikeren Benjamin Kitter, og handler - sjovt nok - om en familie i opløsning. Det er jo et tema, der er evigt aktuelt. Men det er på en anden måde end i "Arvingerne". Forestillingen er farens historie, og jeg spiller et af børnene, siger Carsten Bjørnlund til AOK.

Bliver genkendt på gaden

40-årige Carsten Bjørnlund er indenfor de seneste år blevet et efterspurgt TV-navn. Skuespilleren slog for alvor sit navn fast i TV 2-serien "Rita" - en præstation han i år er nomineret til en Robert for. Og Carsten kan godt mærke, at han oftere bliver genkendt på gaden.

- Det er endnu svært at svare på, hvad "Arvingerne" har gjort. Men jeg mærkede især en stigning i opmærksomheden, da DR genudsendte julekalenderen "Pagten" i sidste måned. Der var det især børn, der begyndte at lægge mærke til mig, siger han til AOK.

”Sparta!” har premiere 23. februar.

Læs mere om: