1. apr. 2011
Af af Helle Skram de Fries

Danmarks Sarah: Jeg er en meget heldig pige

Trods træthed dagen derpå havde Sarah overskud nok til at lave et ?X Factor?-vinderspring for fotografen. Den langstilkede, røde rose er en gave fra en fan.
Trods træthed dagen derpå havde Sarah overskud nok til at lave et ?X Factor?-vinderspring for fotografen. Den langstilkede, røde rose er en gave fra en fan.
Foto: Ole Bjørk
BILLED-BLADET mødte ”X Factor”-vinderen dagen derpå. Lykkelig, men træt efter kun få timers søvn sammen med kæresten Frederikke.

41.000 mennesker gik amok, da Sarah Skaalum Jørgensen stod på scenen i Parken og sang sammen med Robbie Williams i nummeret "The Flood". Fra første optræden har den lille, spinkle pige med det mere og mere platinblonde, korte hår bevist, at hun er født til at entertaine.

Man glemmer nemt, at hun kun er 15, men når man som journalist har fulgt hende tæt i flere måneder, er det tydeligt, at der inde bag Elvis-facaden stadig bor en 15-årig skoleelev.

Hendes X Factor-eventyr har været langt og fantastisk og med den mest lykkelige udgang: Titlen som vinder af X Factor 2011.

- Jeg har slet ikke fattet det endnu. Det er helt uvirkeligt, siger hun og sender mig et af sine store, skæve smil. Sarah er kommet på krammer med den danske underholdningspresse, der har gjort hende til hele Danmarks Sarah.

Ikke nervøs for sin kæreste

Hun er lykkelig for sin sejr og dybt taknemmelig for alle de mange fans, der har støttet hende.

- Men jeg er altså bare Sarah, og det vil jeg altid være. Jeg går ikke rundt og føler mig som en stjerne - mere som en meget heldig pige.

Varmen i Sarahs smil stiger altid flere grader, når hun taler om sin kæreste. Det bekymrer hende ikke, at hun er Frederikkes første pigekæreste, og at Frederikke tidligere har haft drengekærester.

- Nej, det har bekymret mig med mine tidligere kærester, hvor jeg også har været deres første pigekæreste. Jeg har aldrig selv haft drengekærester, men Frederikke er jeg ikke nervøs for, forsikrer Sarah.

Glæder sig til at lave en plade

Sarah tager en tår cola og spiser et par af de pommes-fritter med mayonnaise, hun har bestilt, og bliver - igen - lidt fjern i blikket.

- Men jeg er også træt. Nu vil jeg bare hjem og hygge med Frederikke og se film. Og sove. På mandag skal jeg ind til SONY og snakke om min plade, men ellers kender jeg ikke mit program.

Sarah aner endnu ikke, hvilken slags plade hun skal lave, men hun satser på, at Cutfather er med ind over.
Øjeblikket, da hun stod på scenen og ventede på, om der blev råbt "Annelouise" eller "Sarah" som vinder, beskriver hun sådan:

- Jeg var ved at tisse i bukserne af spænding - det var jeg altså - helt ærligt!

Læs mere om: