Fredag, 4. marts 2016 — af Lene Skriver Bak

Danmarks største TV-dokumentarpris uddelt: Indiens døtre løb med de 100.000

Leslee Udwin omgivet af nogle af folkene bag dokumentaren "Indiens døtre".
Leslee Udwin omgivet af nogle af folkene bag dokumentaren "Indiens døtre".
Foto: Jesper Sunesen / BILLED-BLADET
Det blev dokumentaren ”Indiens døtre”, der sikrede sig Årets TV-dokumentar og de 100.000 kroner, der følger med.

Fem dokumentarer kæmpede om den prestigefyldte Årets TV-dokumentarpris ved BILLED-BLADETs TV-GULD-fest og det blev DR-dokumentaren ”Indiens døtre”, der snuppede sejren.

Filmens instruktør, Leslee Udwin, der er britisk, men bosat i Danmark, var til stede til at modtage prisen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Tusind, tusind tak. Jeg må sige, at når man ved, hvem der sad i juryen, så er man ved at falde over sine egne fødder, sagde hun, inden hun takkede holdet bag dokumentaren og brugte taletid på at tale om vold mod kvinder og hvad der skal gøre for at komme den til livs.

- Vi skal have fokus på det og vi skal arbejde sammen. Vi skal sørge for undervisning i menneskerettigheder. Vi har kun uddannet vores børns hjerner, vi mangler at uddanne deres hjerter.

Dokumentarerne er indstillet af de danske TV-stationer og efterfølgende har en jury udvalgt de fem nominerede. Guld-komitéen, som juryen også kaldes, tager også beslutningen om, hvem af de fem, der løber med prisen.

Komitéen består af formand Mads Egmont Christensen, instruktør Bille August, skuespiller Cecilie Stenspil, instruktør Søren Kragh-Jacobsen, direktør Bent Fabricius-Bjerre, forfatter Sara Blædel, producent Per Holst, executive producer Karen Boel Holst, cand.mag. Preben Wilhjelm og chefredaktør Annemette Krakau.

Med statuetten følger en check på 100.000 kroner og dermed er prisen Danmarks største.

Vi ønsker et kæmpestort tillykke til Leslee og resten af holdet bag ”Indiens døtre”!

Husk, at BILLED-BLADET i næste uge har et stort festtillæg med alle billederne fra TV-GULD-festen: De glade vindere, de smukke kjoler, kærligheden, dansegulvet og alle de andre dejlig øjeblikke.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden