13. okt. 2018
Af Lisbeth Grube

Dansk TV-legendes datter er vært i Bagedysten i England

Sandi Toksvig, Claus Toksvig
Sandi Toksvig, Claus Toksvig
Foto: Rex og Ritzau Scanpix
Sandi Toksvig, som er vært på den britiske udgave af "Den store bagedyst", er født i København og datter af det danske TV-ikon Claus Toksvig. Og ligheden er slående

Timm Vladimir fyrer hver lørdag op for løjerne i ”Den store bagedyst” på DR1, men faktisk kan hans engelske kollega også sige "Klar, parat, bag!" på klingende dansk.

Den karismatiske kvindelige vært i "The Great British Bake Off", Sandi Toksvig, er nemlig halvt dansk og født i København.

Og hun har store ligheder med sin berømte far, DR-korrespondenten og TV-værten Claus Toksvig, som døde i 1988. Han var en af datidens store TV-stjerner.

Sandi fejrer dansk jul

60-årige Sandi, eller Sandra Birgitte Toksvig, er blandt Storbritanniens mest populære danskere. Hun er bare 150 centimeter høj, men har været et fyrtårn i knap 40 år som komiker og radio- og TV-vært.

Selv om Sandi Toksvig har boet det meste af sit liv udenfor Danmarks grænser, fordi hendes far var korrespondent, har hun ikke glemt sine danske rødder.

I flere interviews har hun fortalt, at hun nyder at holde ferie i Danmark og altid fejrer juleaften den 24. december med samtlige danske traditioner.

Og da værterne i dette års britiske bagedyst fik lov at vælge hvert deres tema - ja, så valgte Sandi at introducere dansk uge, hvor deltagerne blandt andet skulle bage wienerbrød!

Læs mere om: