Tirsdag, 1. februar 2011 - af af Dorte Quist

David Dencik: Svært at miste min mor

David Dencik
David Dencik
Foto: Ole Bjørk
Ikke alt har været lykke for skuespilleren David Dencik.

David Dencik er født af svenske forældre, men boede hele sit liv med forældrene i Danmark, indtil han i 1999 kom ind på teaterskolen i Stockholm. Efter David kom ind på skolen, flyttede hans forældre også tilbage til Sverige, og siden hans mor døde af kræft for to år siden, er hans bånd blevet endnu tættere til faderen og broderen.

- Det ændrede meget i mit liv, at jeg mistede min mor. Jeg blev fem år ældre med et slag, fortæller David, der flyttede hjem til Stockholm i de fire måneder, hans mor var syg.

- Nu er vi kun mænd tilbage i familien. Heldigvis har jeg altid haft et tæt forhold til min far og bror. Men vi har da opdaget, at der var ting, som min mor sørgede for, som vi ikke var klar over. Hun tog sig af den plejende side af familien, opdagede vi først bagefter.

Jalousi ødelagde forhold

David Dencik har tidligere haft kærester, som også var skuespillere, men i dag har han i to et halvt år dannet par med en kvindelig jurist, som ingen forbindelse har til hans kreative fag.

- Hun har et naturligt kritisk og nøgternt syn på mit fag og stiller relevante spørgsmål til de ting, jeg laver. Det er rigtig dejligt, synes jeg. Jeg har før haft kærester fra branchen, og det var ikke lykken for mig. Jeg synes, at man nogle gange kom i en ufrivillig konkurrence. Og det var svært, hvis en partner lavede noget, som man selv gerne ville lave. Men det er måske mig, der ser det sådan.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden