Mandag, 11. januar 2021 - af Laura Dalgård Hansen

De skal være med i ny sæson af Borgen

Sidse Babett Knudsen og Birgitte Hjort Sørensen
Sidse Babett Knudsen og Birgitte Hjort Sørensen
Foto: Jesper Sunesen
Der er både gamle kendinge og nye navne med i den nye og fjerde sæson af "Borgen".

I april kom det frem, at en ny sæson af DR's hitserie "Borgen" er på trapperne, og her ville det blive til et gensyn med Sidse Babett-Knudsen som Birgitte Nyborg og Birgitte Hjort Sørensen som Katrine Fønsmark.

Nu løfter DR sløret for, hvilke andre skuespillere man kan se, når serien vender tilbage. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

"Mikkel Boe Følsgaard får en central rolle som souschefen Asger Holm Kirkegaard, der arbejder tæt sammen med Birgitte Nyborg. Lucas Lynggaard Tønnesen, der høster stor international opmærksomhed netop nu, ses som Nyborgs søn, Magnus Nyborg Christensen. Og også Simon Bennebjerg, Johanne Louise Schmidt, Magnus Millang og Özlem Saglanmak får afgørende roller," oplyser DR i en pressemeddelelse. 

Sidse Babett Knudsen blev i sin tid Emmy-nomineret for sin rolle som Birgitte Nyborg, og hun ser frem til at vende tilbage til den ikoniske rolle. 

- Nu skal vi endelig i gang med ’Borgen’ igen, og det er sandelig på tide. Jeg har glædet mig så meget, at jeg er ved at sprænges. Jeg glæder mig til at møde alle de nye karakterer, folk på begge sider af kameraet (og skrivebordene) og til at gense de ’gamle’ fra de første sæsoner. Man skal jo passe på med, hvad man siger, men jeg har skyhøje forventninger til projektet. Og allermest glæder jeg mig til at flytte ind i Birgitte Nyborg igen. Sikke et privilegium at få lov til at tage en tur mere i karrusellen med denne rolle, som jeg elsker så højt, siger Sidse Babett Knudsen til DR. 

I sæson 4 er Birgitte nyudnævnt udenrigsminister, og hun bliver truet på både sin position i regeringen og i Danmarks realtion til sine nære allierede. 

Foruden Birgitte Nyborg og Katrine Fønsmark bliver der også gensyn med en række af de andre elskede karakterer: 

Søren Malling som Torben Friis, Signe Egholm Olsen som Anne Sophie Lindenkrone, Mikael Birkkjær som Philip Christensen, Lisbeth Wulff som Pia Munk, Lars Mikkelsen som Søren Ravn, Laura Allen Müller Smith som Nadia Barazani, Jens Albinus som Jon Berthelsen, Lars Knutzon som Bent Sejrø, Peter Mygind som Michael Laugesen, Morten Kirkskov som Niels Erik Lund, Gitte Siem Christensen som Kirsten Sejrø, Angunnguaq Larsen som Jens Enok Berthelsen, Freja Riemann som Laura Nyborg Christensen og Kasper Lange som Dan Vestergaard.

Pilou Asbæk, der spillede Kasper Juul, er ikke med i den nye sæson, som får premiere i 2022. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden