29. apr. 2020
Af af

DEJLIG NYHED: Borgen vender tilbage på DR

Sidse Babett Knudsen
Sidse Babett Knudsen
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
"Borgen" med Sidse Babette Knudsen og Birgitte Hjort Sørensen vender tilbage til DR.

På et pressemøde på DR fremgik det, at seerne har noget at glæde sig til.

Gentager succes

I 2022 vender Sidse Babett Knudsen tilbage i rollen som politikeren Birgitte Nyborg, mens Birgitte Hjort Sørensen gentager succesen som journalist Katrine Fønsmark.

Birgitte Nyborgs udfordringer

I den kommende sæson er Birgitte Nyborg netop blevet udenrigsminister efter en længere periode i opposition, men hun udfordres af en række begivenheder.

Journalisten Katrine Fønsmark arbejder fortsat inden for journalistikken, og i begyndelsen af den nye sæson lander hun en af de vigtigste lederstillinger som nyhedschef for en stor, landsdækkende tv-station.

Adam Price skriver løs

Manuskriptforfatter Adam Price, som også stod bag de første tre sæsoner, er i fuld gang med at skrive fjerde sæson.

- Det er en kæmpe glæde igen at gå ind i det politiske univers og ikke mindst i karaktergalleriet fra ’Borgen’. Det er som at gense gamle nære venner. Vi har i årene, der er gået, flere gange talt om, at det ville være interessant at vende tilbage til universet og vores hovedpersoner efter en årrække, hvor både det politiske klima og magtmenneskerne, som de er, har udviklet sig i takt med tiden.

Det afgørende har for mig altid været, at vi havde den rigtige historie at fortælle, hvis vi skulle vende tilbage til ’Borgen’. Det har vi nu. Og uden at sige for meget er magten det helt centrale, universelle tema, vi stadigvæk forholder os til. Hvordan det at have magt påvirker og potentielt forgifter mennesker – og dermed deres idealer og privatrelationer, siger han i en pressemeddelelse.

Den nye sæson af ”Borgen” er produceret i samarbejde med Netflix, hvor serien også vil kunne ses, når den har været vist på DR i begyndelsen af 2022.

Borgen er en tv-serie, der fortæller om livet på Christiansborg i et fiktivt Danmark.

Sæson 1 på ti afsnit blev vist i efteråret 2010 på DR1.

Hovedpersonen er Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen). Borgen er skabt og skrevet af hovedforfatter Adam Price og hans to medforfattere Jeppe Gjervig Gram og Tobias Lindholm.

Den konceptuerende instruktør, som har lagt den visuelle stil og instrueret de to første afsnit, er Søren Kragh-Jacobsen.

I efteråret 2011 blev sæson to af Borgen vist ti søndage på DR1 og DR HD.

Tredje sæson af Borgen rullede over skærmen i 2013. Under optagelserne til seriens tredje sæson bekræftede hovedforfatter Adam Price, at serien ville stoppe efter tredje sæson.

Kilde: Wikipedia

Læs mere om: