Tirsdag, 20. oktober 2020 - af John Lautrup

Dejlige minder: Jesper Langberg ville være fyldt 80 år i dag

Jesper Langberg
Jesper Langberg
Foto: Martin Høien
Jesper Langberg har sikret sig evigt liv som Kresten Skjern i "Matador". Men hans eget liv sluttede sidste sommer.

Jesper Langberg døde sidste år, men kunne i dag den 20 oktober være fyldt 80 år. Sådan skulle det ikke blive, men han nåede det meste i sit liv.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

En glad pensionist

Derfor var det en glad pensionist, BILLED-BLADET besøgte i hans lejlighed i indre København i 2014. Året efter at han stoppede som skuespiller. 

- Jeg lever et helt nyt liv nu. Jeg har jo aldrig prøvet det her før. Det er dejligt. Jeg savner overhovedet ikke arbejdet, for ved du hvad? Jeg føler mig så forkælet. Hele mit liv har jeg fået lov til alt, så jeg kan umuligt sidde tilbage som en bitter mand, sagde Jesper Langberg fra sin faste plads i gyngestolen ved det store vindue, der vendte ud mod Vester Voldgade. 

Her kunne han sidde og kigge over på Nationalmuseet, hvor han sådan set selv burde have en plads, for han var et klenodie i dansk film, teater og fjernsyn.

Som Kresten Skjern i "Matador" har han evigt liv, og sent i sin egen tilværelse fik han endnu en glansrolle som den alzheimer-ramte læge, Christian Sommer, i DR-serien "Sommer". Hos ham selv fejlede hovedet intet helt til det sidste, som hans datter, Kristina Langberg, fortalte efter hans død den 29. juni 2019. 

Jesper Langberg og Jørgen Buckhøj
Foto: John Jørgensen

Han boede på det tidspunkt på plejehjem, og afslutningen gik meget hurtigt. 

- Jeg ved ikke, om han vidste hvad vej det ville gå. Han var slidt og træt, og hans bentøj var ikke så godt, så på en måde - ja. Men han var ved sine fulde fem, havde en viljestyrke og sagde, at han nu skulle i gang med fitness på plejecentret, sagde Kristina Langberg. 

Jesper Langberg blev 78 år. En kæmpe blandt de største danske skuespillere. 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden