1. feb. 2018
Af Luise Marie Bekker

Den skæggede dame med til dansk Melodi Grand Prix

Conchita Wurst.
Conchita Wurst.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Eurovision Song Contest-vinderen fra 2014 Conchita Wurst kommer tilbage til Danmark som medvirkende ved dansk Melodi Grand Prix.

Da Danmark var værter ved Eurovision Song Contest i 2014, vandt østrigste Conchita Wurst med sin smukke sang "Rise like a Pheonix".

"Den skæggede dame" blev deltageren kaldt, og efter sejren blev divaen et kæmpe ikon inden for det homoseksuelle samfund.

Det blev en historisk sejr, der fandt sted i B&W Hallerne i København, og nu vender vinderen tilbage til Danmark, når det danske Melodi Grand Prix går i luften i Gigantium i Aalborg 10. februar, skriver dr.dk.

Conchita Wurst står for mangfodlighed

- Det er en kæmpe fornøjelse at kunne byde Conchita velkommen tilbage til Danmark. Hun er et ikon i Grand Prix-historien og på mange måder en eksponent for alt det, Melodi Grand Prix og Eurovision repræsenterer. Nemlig et budskab om fællesskab, musik og mangfoldighed i Europa, siger Jan Lagermand Lundme.

Det er ikke første gang, vinderen af konkurrencen i 2014 vender tilbage til Danmark. I slutningen af 2014 besøgte Conchita igen DR for at optræde i programmet ”Året der gik” og for at fortælle om, hvor meget Eurovision-sejren havde betydet for karrieren.

Den berømte dragqueen lever både som mand med sin fødselsnavn Thomas Neuwirth og som kvinde under aliaset Conchita - efternavnet Wurst blev skrottet efter sejren i 2014.

Læs mere om: