27. okt. 2016
Af Lene Skaarup

Den store bagedyst: Jan Friis-Mikkelsen nyder at være dommer

Jan Friis-Mikkelsen
Jan Friis-Mikkelsen
Foto: Birger Storm
Jan Friis-Mikkelsen er blevet kendt af hele landet som den ene halvdel af dommerduoen i DR's "Den store bagedyst", men han er meget mere end det.

BILLED-BLADET var for nyligt på besøg hjemme hos 53-årige Jan Friis-Mikkelsen til en snak om, hvordan det er at være dommer i "Den store bagedyst", men samtidig også for at finde ud af, hvad der ellers betyder noget for ham.

- Jeg er vild med at være dommer, og jeg møder så mange fantastiske mennesker med nogle spændende livshistorier, fortæller Jan Friis-Mikkelsen.

Men der er også en anden tanke bag, at han har valgt at være dommer for femte gang.

- For mig handler det også om at sætte pris på godt håndværk og gode råvarer, og det er et budskab, jeg gerne vil frem med, fastslår han.

Min store passion

Til daglig driver han restaurant Tinggården i Frederiksværk sammen med sin kone Charlotte, 52 år, og det har de gjort i knap 30 år.

- Vi flyttede herop for omkring 30 år siden, og så har vi jo brugt det meste af vores liv på at få det til at løbe rundt. Min store passion er ordentligt mad, og det er dét, jeg brænder for, erklærer Jan Friis-Mikkelsen.

Parret har sammen to piger, Mette på 25 år og Louise på 17 år.

I BILLED-BLADET i denne uge kan du læse hele det store interview med Jan Friis-Mikkelsen, og se de mange skønne billeder af hjemmet. Og finde ud af hvad parret sætter stor pris på at have liggende i baghaven.

LÆS MERE: Er der en mesterbager gemt i dig?

Læs mere om: