Den store bagedyst-vinderen Sæþór: Min mor ville have været så stolt

Sæþór Kristínsson

Sæþór Kristínsson

Foto: Søren Jul Lamberth
Det er i høj grad Sæþórs mors fortjeneste, at han meldte sig til "Den store bagedyst", men desværre kan han ikke dele sejren med hende. Hun døde af kræft i januar.

Årets vinder af ”Den store bagedyst” er fundet, og det var i år 29-årige Sæþór Kristínsson, der løb med sejren.

Han havde ellers ikke meget erfaring med at bage, inden han meldte sig til programmet, men han kan i høj grad takke sin mor for, at han tog springet.

Sæþór: Min mor har altid støttet mig

- Hvis det ikke havde været for hende, havde jeg ikke meldt mig til. Hun har altid været god til at støtte mig og mine søskende i alt det, vi ville og har givet os en tro på, at vi kan, hvad vi vil. Der er ikke noget, der hedder jantelov, der hvor vi kommer fra, fortæller Sæþór.

Han er vokset op med, at hans mor altid har bagt til ham og hans søstre, og det er også grunden til, at han bager til sin egen datter, Gloria.

Sæþór: Hun ville have været kæmpestolt

Sæþórs mor har på mange måder været katalysatoren for, at han meldte sig til ”Den store bagedyst” og nu også kan kalde sig for vinder, men desværre var hun ikke med til at overvære finalen i sommer. Hun gik bort i januar, få måneder før optagelserne til programmet begyndte.

- Hun ville have været kæmpestolt. Jeg har ikke dyrket meget sport selv som lille, men det gjorde mine søstre, og vores mor var med til alle kampe. Man var ikke i tvivl om, at hun var der, for hun var den, der råbte højest ude på tilskuerrækkerne, og det ville hun også have gjort, hvis hun havde været med til finalen. Ingen tvivl om, at hun havde været stolt, siger Sæþór med et smil.

Sæþór Kristínsson med sit trofæ. 
Foto: Søren Jul Lamberth

Sæþór Kristínsson med sit trofæ. 

Overbærende kæreste

Til finalen havde han i stedet selskab af blandt andre sin søster, datteren Gloria og kæresten Thomas Evers Poulsen. Han er rigtig glad for at kunne dele oplevelsen med dem, for Sæþór ved godt selv, at han ikke har været nem at leve sammen med i de mange uger, hvor optagelserne stod på.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

- Det var sygt stressende at være i og gik måske lidt ud over mit samvær med Gloria og min relation til Thomas også, fordi jeg har været så frustreret, når tingene ikke er lykkedes. Han har været virkelig god til at give mig plads og har været meget overbærende, for jeg har været umulig at leve sammen med. Vi har aldrig skændtes så meget, som under bagedysten, så det var virkelig rart, at de kunne være med til finalen og se, at det hele et eller andet sted har båret frugt. Så det var kæmpestort, at de var der, lyder det fra Sæþór, der nu endelig også kan dele med alle andre, at han er vinder af ”Den store bagedyst”.

Thomas Evers Poulsen og Sæþór Kristínsson har nu begge prøvet at vinde i hver sit populære tv-program. 
Foto: Søren Jul Lamberth

Thomas Evers Poulsen og Sæþór Kristínsson har nu begge prøvet at vinde i hver sit populære tv-program. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden