Den tyske dommer fra Den store juniorbagedyst: Derfor bor Markus Grigo i Danmark

Markus Grigo, Joakim Ingversen og Katrine Foged Thomsen

Markus Grigo, Joakim Ingversen og Katrine Foged Thomsen

Foto: Carsten Mol/DR
Det er efterhånden mange år siden, at "Den store juniorbagedyst"-dommer Markus Grigo flyttede til Danmark, og det var der en særlig grund til.

Hvis man har fulgt bare en lille smule med i ”Den store bagedyst” og ”Den store juniorbagedyst”, ved man formentlig godt, hvem Markus Grigo er. 

Med sin ekspertise har han siden 2017 bedømt den ene flotte kage efter den anden i bageteltet på Clausholm Slot.

Fulgte kærligheden

Som man kan høre i de populære programmer, taler han med accent, og det skyldes, at den 51-årige bager og dessert-kok stammer fra Tyskland.

Han har dog boet i Danmark i mange år, og det skyldes kærligheden.

Markus Grigo er uddannet i Tyskland, og som ung rejste han til England for at arbejde, inden han i 1991 drog til Danmark.

- Jeg mødte en dansk pige! Fulgte kærligheden… og er blevet hængende! Jeg har slet ikke lyst til at rejse herfra igen. Danmark er et fantastisk land, og jeg har altid godt kunnet li’ danskernes mentalitet, har Markus Grigo tidligere fortalt til BILLED-BLADET.

Sådan lærte han dansk

Og bagedyst-dommeren fik hurtigt styr på de danske gloser.

- Efter et år kunne jeg sagtens tale med folk. Jeg læste børnebøger og så mange tegnefilm og børneprogrammer. Alt er jo tekstet i Danmark modsat Tyskland, hvor det hele er synkroniseret.

 

Markus Grigo blev skilt for godt ti år siden, men i Danmark har han børnene Christopher og Caroline, som efterhånden er voksne. 

Siden har han fundet kærligheden på ny, også i Danmark, da han for nogle år siden mødte Susanne på datingappen Tinder.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden