19. okt. 2014
Af af Dorte Quist

Derfor er "1864" optaget i udlandet

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/1864d_2.jpg
Foto: DR/Per Arnesen
Produktionslederen på "1864" Mogens Overgaard uddyber, hvorfor DR's store dramaserie er optaget i Prag, Tjekkiet.

I denne uges store tillæg i BILLED-BLADET om DRs historiske dramaserie "1864" forklarer produktionslederen Mogens Overgaard, at det var for dyrt at optage serien i Danmark.

– I Prag kunne vi få bygget store sets i løbet af en nat. Det kan man ikke i Danmark, fordi der er for få tømrere og murere, der kan lave filmsets. Der ville også ryge nattillæg og andre tillæg på, som ville betyde, at vi ikke kunne holde budgettet inden for de 173 millioner kroner, vi havde. En anden forskel på Danmark og Prag var, at dernede var en arbejdsdag på 10-12 timer, mens den i Danmark er på 7,5 timer.

Den allerførste scene, der blev filmet i Prag i foråret 2013, var den dramatiske tilbagetrækning i sne og frost fra Dannevirke. Efter alle krigsscenerne var filmet i Tjekkiet hen over sommeren sidste år, rejste hele filmholdet til Fyn, hvor alle bondescenerne er filmet på 42 dage, mange af dem på Britta Schall Holbergs gods, Hagenskov Gods ved Assens, som var kulisse for alle scenerne uden for godset i serien.

I aften søndag den 19. oktober kan andet afsnit af "1864" ses på DR1 kl. 20.

Læs mere om: