26. jan. 2013
Af af Kasper Skov Jensen, Newsdesk, Aller Media

Derfor er der tre kvindelige MGP-værter i år

Louise Wolff, Sofie Lassen-Kahlke og Lise Rønne
De tre værter ved Dansk Melodi Grand Prix 2013 - Louise Wolff, Sofie Lassen-Kahlke og Lise Rønne.
Foto: DR
Før første gang nogensinde er der i år tre kvindelige værter for Dansk Melodi Grandprix. DRs underholdningsredaktør forklarer her hvorfor.

Der bliver skrevet dansk Melodi Grand Prix-historie i år. Det er første gang nogensinde, at tre kvinder får ansvaret for at guide seerne gennem konkurrencen. DR betegner de tre værtinder, Lise Rønne, Louise Wulff og Sofie Lassen-Kahlke som "powerkvinder", og chefen for grand prixet er begejstret for de utraditionelle værtsvalg.

- Det har længe været mit ønske at finde tre seje kvinder, som kunne være værter. De har en stor faglighed hver især, og jeg kan ikke forestille mig nogen danskere, der ikke har lyst til at være i selskab med de her tre kvinder en lørdag aften. Det er det optimale match, siger DRs underholdningsredaktør, Jan Lagermand Lundme, til Alive.dk.

Underholdningsredaktøren håber, det smukke trekløver vil pirre danskernes nysgerrighed til at følge med i 2013-udgaven af den traditionsrige sangdyst.

- Vi vil gerne prøve noget utraditionelt. Det skulle gerne gøre seerne nysgerrige på, hvad vi har fundet på i år. Man kan ikke bare tage tre kvinder eller tre mænd, men lige præcis med de her tre fungerer det rigtig godt, siger han.

Et stærkt søsterskab

Ifølge Lise Rønne, der sammen med Felix Smith var vært ved grand prixet i 2011, er det noget helt særligt at være tre kvindelige værter på et stort underholdningsshow.

- Det er en kæmpe tryghed, at vi har hinanden. Jeg ved, jeg bliver nervøs inden vi går på scenen. Jeg tror, vi kan noget rigtig godt sammen, os tre. Jeg har også haft nogle dejlige mandlige medværter, men der er et søsterskab ved det her, som bare kan noget andet. Jeg tror, det kommer til at føles nyt og friskt. Jeg sagde kun ja fordi det var med de her to piger, siger Lise Rønne.

Louise Wolff har især bemærket en god stemning i de andres selskab. Og det er hendes klare forventning, at seerne også kommer til at mærke den hjemme i stuerne, når showet bliver sendt direkte på DR 1 i aften.

- Jeg kan mærke, at jeg føler mig tryg ved de to andre. Der kommer ikke nødvendigvis et godt show ud af at stille en mand og en kvinde på scenen. Det vigtigste er, at dem på scenen har det godt sammen. Stemningen mellem os er virkelig rar, når vi er sammen privat. Det kan jeg fornemme, at vi kan tage med ud til seerne, siger hun.

Læs mere om: