11. jan. 2021
Af Pia Meisner

Det siger Phillip Faber om at stoppe med Fællessang

Phillip Faber.
Phillip Faber.
Foto: Benita Marcussen/DR
Phillip Faber er ikke længere en del af DR's succesprogram "Fællessang - hver for sig", men den dygtige pianist er glad for at give stafetten videre til nye kræfter.

Phillip Faber var i den grad med til at hjælpe danskerne igennem den første del af coronakrisen.

I foråret 2020 var han omdrejningspunktet i tv-programmerne "Morgensang", hvor han med armstræk, hofterul og skønne klavertoner vækkede Danmark med sang hver morgen på DR1.

Tv-programmet - og ikke mindst sympatiske Phillip Faber - blev så stor en succes, at DR i maj 2020 besluttede at lave fredagsudsendelsen "Fællessang - hver for sig" med Phillip Faber bag klaveret og Mads Steffensen som vært.

Efter en pause hen over sommeren var "Fællessang - hver for sig" tilbage på DR fra oktober til december 2020.

Nu hvor Mads Steffensen har forladt Danmarks Radio, har kanalen besluttet at lade nye kræfter komme til som værter på programmet.

Dermed kan Phillip Faber vende tilbage til sit oprindelige job og det er han glad for.

I en pressemeddelelse fra DR siger Phillip Faber:

- Det har været en fornøjelse fredag efter fredag at være med til at skabe et musikalsk fællesskab for danskerne. Vi har været vidt omkring, når det kommer til kunstnere, genrer og sange og jeg glæder mig over, at interessen for fællessang på tv stadig er stor. Nu giver jeg glad stafetten videre og glæder mig til at vende tilbage til kernen i mit virke som dirigent for DR Pigekoret.

Læs mere om: