30. okt. 2019
Af Lisbeth Grube

Disse danske stjernemusikere skal synge i nyt DR-program

Hjalmer Larsen.
Hjalmer Larsen.
Foto: Krestine Havemann
Kim Larsens musikalske søn Hjalmer og en række andre stjernemusikere medvirker i det nye DR1-program "Helt lyrisk".

Musikeren Hjalmer står bag mikrofonen i den nye programserie "Helt lyrisk", som får premiere torsdag den 14. november på DR1.

Vært Lise Rønne beder 12 musikere om at sætte musik og sang til tekster skabt af store danske digtere.

Store stjerner i lyrisk udfordring

På den måde får seerne både en musikalsk oplevelse og en introduktion til digtere som Tove Ditlevsen, Michael Strunge og Halfdan Rasmussen.

Foruden Hjalmer er det blandt andre musikerne Poul Krebs, Søren Sko, Lina Rafn, Aura og Caroline Henderson, som over seks uger bliver præsenteret for en lyrisk udfordring, der bliver en både personlig og meget rørende oplevelse for flere af musikerne.

Lise Rønne har kastet sig over lyrik

Lise Rønne har gennem arbejdet med programmerne nu selv fået øjnene op for lyrik.

- Jeg har altid læst meget litteratur, men har ikke tidligere kastet mig over lyrikken. Det er jeg heldigvis begyndt på nu. Arbejdet med programmerne har åbnet den verden for mig, og det er det, vi håber på, også vil ske for andre. Ved at få en anderledes introduktion til de store digtere, tror jeg, at det kan få folk i mange aldre til at spidse ører.

- Anne Linnets sang om "Barndommens gade" var i den grad med til at åbne mine og sikkert mange andres øjne, for Tove Ditlevsens forfatterskab. Og hvem ved - måske kommer der et nyt hit i stil med "Barndommens gade" ud af "Helt lyrisk", siger Lise i en pressemeddelelse.

Læs mere om: