8. jun. 2020
Af John Lautrup

Dorthe Røssell fra Min fars krig: Sådan har hun det i dag

Dorthe Røssell
Dorthe Røssell
Foto: Søren Lamberth
Dorthe Røssell, som seerne har kunnet følge i DR-serien "Min fars krig", vil bruge resten af livet på at nyde livet.

Dorthe Røssell, 86 år, har tre mandage i træk fortalt om sine gruopvækkende oplevelser under Besættelsen i DR-serien "Min fars krig".

Som lille pige blev hun inddraget i faderens modstandsarbejde, og hun så ham brutalt blive slæbt væk af Gestapo. Hun fik sin barndom ødelagt, og traumet har aldrig forladt hende.

Har altid levet med angst

- Jeg har altid haft en vis angst indeni mig. Jeg kan ikke have, at nogen går tæt bagved mig på gaden. Når jeg kommer ind i et rum, sætter jeg mig stadigvæk op ad væggen, så min ryg er dækket. Fuldstændig ligesom en soldat. Og jeg har stadig mareridt om natten, selv om det ikke er så ofte mere, fortæller hun.

Dorthe Røssel har besluttet, at tv-serien markerer afslutningen på hendes fortælling. Siden hun i 2007 udgav bogen "Jeg brød et løfte", har hun holdt i hundredevis af foredrag om sine minder fra krigen og det løfte, hun gav til sin far om aldrig at nævne deres fælles oplevelser med et ord. Et løfte hun holdt i 60 år. Nu ønsker hun ikke at holde flere foredrag.

– Jeg håber at kunne lægge det lidt bag mig nu. Det er for opslidende at holde foredrag. Jeg krænger jo hele min sjæl ud hver gang. Nu vil jeg gerne have lov til at have tid til at blive gammel. Nu vil jeg bare have så meget ud af livet som muligt. Bare nyde livet. Nyde at være til.., og nyde at bo i et fredeligt land, siger hun.

Læs det store interview med Dorthe Røssel i BILLED-BLADET der er på gaden torsdag den 11. juni.

Læs mere om: