29. feb. 2016
Af af Luise Marie Bekker

DR hylder Dansktoppen

Birthe Kjær
Birthe Kjær
Foto: DR
I en ny programserie giver DR K seerne et indblik i Dansktopverdenen, lige fra de funklende pailletkjoler til intrigerne. Store personligheder inden for genren som Birthe Kjær, Kandis-Johnny, Johnny Reimar og Keld Heick fortæller.

Ved Dansktoppens start i 60’erne så Danmarks Radio det som sin pligt at beskytte folket mod de populære slagere, men genren overlevede, og selv kultureliten måtte sande, at Dansktoppen er her for at blive.

Musikgenren, som mange elsker, og måske endnu flere elsker at hade, har fundet vej til DR K. I fire programmer kommer seerne med på en rejse i Dansktoppen fra 1960’erne og helt frem til i dag. En rejse fyldt med skandaler, store personligheder, ublu pengefolk og en masse musik og sange, du ikke kan lade være med at synge med på.

Det første program fortæller, hvordan det hele begyndte, og hvorfor det blev Sverige og ikke Danmark, der løb med sejren som Nordens førende popnation.

Gennem de fire programmer møder du genrens største stjerner som Keld Heick, Birthe Kjær, Lis og Per, Johnny Reimar og Johnny Hansen. De ser tilbage på deres karrierer, fortæller personlige anekdoter og giver et eksklusivt indblik i, hvordan nogle af Dansktoppens allerstørste hits blev til.

Får du BILLED-BLADETs nye nyhedsbrev? Klik her og meld dig til!

Dansktoppen er danmarkshistorie

Slutningen af 1960'erne og begyndelsen af 1970'erne var Dansktoppens gyldne år. De største dansktopklassikere blev lavet i den periode, og hver uge var der mere end to mio. danskere, der lyttede med på radioen. Hvis man kom med på Dansktoppen, var man næsten sikker på succes.

LÆS MERE: Birthe Kjær og Peter Vesth vandt dansktop-prisen

Læs mere om: