Fredag, 9. oktober 2020 - af Marianne Singer

DR-vært Mette Frisk: Sådan opdrager jeg mine børn

Mette Frisk. 
Mette Frisk. 
Foto: Martin Høien
For tv-vært Mette Frisk er det meget vigtigt, at hendes to sønner fra en tidlig alder lærer, hvordan man omgås andre mennesker på en respektfuld måde.

Det gjorde et stort indtryk på "Forsvundne arvinger"- vært Mette Frisk, at lytte til unge afrikanske kvinders udfordringer under coronakrisen ved markeringen af FN’s Pigedag på Nærum Gymnasium.

– Jeg bliver så berørt af, at det at gå i skole i nogle lande ikke bare handler om uddannelse, men om personlig sikkerhed og om at få mad på bordet. I nogle lande skal man bure sig inde for ikke at blive udsat for seksuelle overgreb, sagde Mette Frisk, der var frivillig vært ved dagens arrangement, som også kronprinsesse Mary deltog i.

Mette Frisk sammen med kronprinsesse Mary ved FN´s Pigedag. 
Foto: Hanne Juul

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Taler om tingene

Derhjemme er Mette Frisk meget bevidst om at opdrage sine sønner til at behandle det modsatte køn med respekt.  

– Det tænker jeg meget over. Det er noget, vi taler om derhjemme og vi taler også om, hvad der sker ude i verden. Det tager vi så med hjem og tager det også op i deres folkeskoleklasse og siger, ”hvordan er det egentlig, I taler mellem piger og drenge i klassen”. Man skal have en ordentlig tone overfor hinanden, understregede Mette Frisk, der er mor til to drenge, Aske og Svante på 11 og 8 år.

Mette Frisk sammen med sine sønner i 2017.
Foto: Martin Høien

- Og så har vi en lang snak om mænd og kvinder og syn på køn og sådan noget. Det er en naturlig del af opdragelsen og noget, jeg synes alle forældre skal tage med som en del af opdragelsen. Ligesom man lærer børn at spise sund mad, lærer man dem, hvordan man omgås hinanden, lød det fra Mette Frisk til BILLED-BLADET.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden