Tirsdag, 5. maj 2020 - af Laura Dalgård Hansen

Drengene fra Sankt Petri: Her er skuespillerne i dag

Drengene fra Sankt Petri
Drengene fra Sankt Petri
Foto: DR
De var bare teenagere, da de medvirkede i "Drengene fra Sankt Petri", men siden dengang har de fået flotte karrierer både foran og bag kameraet.

Det vrimler med gode film om 2. verdenskrig og den danske modstandskamp i disse dage, hvor det er 75 år siden, at Danmark blev befriet.

I aften er ingen undtagelse, for DR1 sender den danske film ”Drengene fra Sankt Petri” fra 1991.

Filmen handler om en gruppe gymnasieelever fra Aalborg, som under krigen begynder at sabotere tyskerne ved at stjæle våben og sprænge fabrikker og jernbaner i luften.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Flotte karrierer

I filmen medvirker en række unge talenter, som siden dengang er blevet nogle af Danmarks mest populære skuespillere og filmmagere. 

Herunder kan man læse mere om, hvordan det er gået skuespillerne, siden filmen havde premiere for knap 30 år siden. 

Tomas Villum Jensen: Lars Balstrup

49-årige Tomas Villum Jensen brød igennem som skuespiller i ”Drengene fra Sankt Petri” og ”Det forsømte forår”, og siden dengang har han medvirket i en række film og tv-serier. Han har også vist sit talent bag kameraet, og Tomas Villum Jensen har instrueret blandt andet ”Kærlighed ved første hik”, ”Min søsters børn” og ”Ved verdens ende”.

I 2006 blev Tomas Villum Jensen gift med sangerinden Maria Montell, og sammen har de fået tre børn.

Tomas Villum Jensen
Foto: Hanne Juul

Nikolaj Lie Kaas: Otto Hvideman

46-årige Nikolaj Lie Kaas var bare 16 år i 1991, hvor ”Drengene fra Sankt Petri” havde premiere, og filmen var da også hans debut. Siden er det blevet til utallige roller for Nikolaj Lie Kaas, der er en af Danmarks mest populære skuespillere. Han har medvirket i blandt andet ”Blinkende lygter”, ”Elsker dig for evigt”, ”Solkongen”, ”Dirch” samt de populære Afdeling Q-film.

Han er gift med Anne Langkilde, og sammen har de to børn.

Nikolaj Lie Kaas
Foto: Peter Grosen

Christian Grønwall: Søren Brinck

Christian Grønwall er 50 år og har siden 1991 medvirket i flere film og tv-serier som ”Strisser på Samsø” og ”Anna Pihl”, men han har også opbygget en karriere bag kameraet. For eksempel har han arbejdet med ”Mifunes sidste sang”, ”Krøniken” samt flere julekalendere. Det var Christian Grønwall, der instruerede ”Tinka og Kongespillet”, som blev sendt på TV 2 i 2019.  

Christian Grønwall og holdet fra "Tinka og Kongespillet" til BILLED-BLADET's TV-GULD i februar. 
Foto: Martin Høien

Karl Bille: Olaf ’Luffe’ Juhl

49-årige Karl Bille har ikke nogen skuespilleruddannelse, men han fik roller i flere produktioner fra 1990’erne. Foruden ”Drengene fra Sankt Petri” har han medvirket i blandt andet ”Brødrene Mortensens jul” samt filmene om Anja og Viktor, hvor han spiller vennen Torkild.

Karl Bille er også musikalsk, og i 2006 udgav han albummet ”Ungkarlens Klagesange”.

Karl Bille og Joachim Knop, som begge medvirkede i "Kærlighed ved første hik - the musical" i 2018. 
Foto: Martin Høien

Joachim Knop: Aage Terkilsen

Joachim Knop er i dag 48 år, og han er både skuespiller og operasanger. Siden ”Drengene fra Sankt Petri” har han medvirket i blandt andet ”Det forsømte forår” samt filmene om Anja og Viktor.

Joachim Knop er gift med den norske operasanger Tuva Semmingsen, og sammen har de tre børn.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden