Lørdag, 4. december 2010 - af af Dorte Quist

DR’s julestjerner er blevet modne

Sarah Juel Werner og Gustav Hintze

Sarah Juel Werner og Gustav Hintze

Foto: Lars Laursen
Cecilie og Hubert fra julekalenderen Absalons Hemmelighed på DR1 er blevet store.

Skuespilleriet er gået i blodet på 18-årige Sarah Juel Werner, som seerne i øjeblikket kan se som Cecilie i DRs store familiejulekalender, "Absalons Hemmelighed".

Efter at have medvirket i en håndfuld film sideløbende med folkeskolen planlægger hun nu at søge ind på Statens Teaterskole til januar.

- Jeg læser hos en skuespiller og øver mig på optagelsesprøven. Men ellers fokuserer jeg på film og velgørenhedsarbejde. Jeg arbejder som næstformand for fadderskabsorganisationen Plan Danmarks ungdomsafdeling, Plan Future, fortæller Sarah Juel Werner.

Det er et par år siden, hun har set Gustav Hintze, nu 16 år, der spiller den anden hovedrolle som Hubert i "Absalons Hemmelighed", da BILLED-BLADET møder dem i DR-Byen.

Lang tid siden sidst
- Det er rigtig sjovt at se julekalenderen igen. Det er et stykke tid siden, jeg så den sidst, fortæller Gustav Hintze, der i modsætning til Sarah næsten ikke har haft berøring med filmbranchen siden kalenderen.

- Jeg går i 9. klasse og regner med at tage på efterskole næste år. Jeg er dog lige blevet færdig med en film af instruktøren Simon Staho, hvor jeg har en af hovedrollerne, fortæller Gustav Hintze.

Sarah debuterede allerede som 10-årig i 2002 i filmen "Ulvepigen Tinke" og har siden medvirket i flere film, senest "To verdener" og "Det som ingen ved", begge fra 2008.

Vil lave hiphop
Imens har Gustav brugt tiden på at lave musik og har blandt andet bygget sit eget musikstudie derhjemme, hvor han producerer hiphop-musik.

- Jeg synes, det er sjovt og spændende at lave film, men jeg har ikke planer om at uddanne mig til skuespiller. Det vil være fantastisk, hvis det er muligt at medvirke i en film indimellem. I stedet satser jeg på efter gymnasiet at blive en slags musikproducer eller måske filmklipper, fortæller Gustav.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden