Søndag, 10. november 2019 - af Helle Skram de Fries

DR’s TV-serie med Morten Hee Andersen som onde Mike vinder flot pris

Morten Hee Andersen.

Morten Hee Andersen.

Foto: Dan Mariegaard
Skuespiller Morten Hee Andersen er ond og uforudsigelig i DR’s psykologiske thriller ”Fred til lands”, der netop har vundet en stor pris.
Der er tilsyneladende ingen grænser for, hvad den 28-årige skuespiller Morten Hee Andersens talent rækker til.  
  Det har foreløbig udfoldet sig så bredt som fra rollen Erik i TV 2-serien ”Sygeplejeskolen”, hvor han blandt andre spillede sammen med Molly Egelind.  
Foto: TV 2
  Morten Hee Andersen mestrede også  rollen som karismatiske Tore i ”Den kroniske uskyld” på Det Kongelige Teater  og rollen som August i DR's serie "Herrens Veje", hvor han blandt andre spillede sammen med Lars Mikkelsen.  
foto: Tine Harden/ DR
  Lige nu er han aktuel i rollen som psykopaten Mike i DR’s psykologiske dramaserie ”Fred til lands”. ”Fred til lands” vandt lørdag aften 9. november prisen som bedste TV-serie på filmfestivalen i Genéve i Schweiz.  
 
Foto: Agnete Schlichtkrull/ DR
  Det oplyser DR i en pressemeddelelse. Foran ni andre var det ”Fred til lands”, der sikrede sig hovedprisen, den såkaldte Reflet d’Or-pris, i kategorien ”Bedste TV-serie”. I de bærende roller ses også stjernenavne som Lene Maria Christensen, Dar Salim, Claus Riis Østergaard og Anders Juul i bærende roller. Serien i otte afsnit kører nu og det sjette afsnit viser på DR1 søndag 10. november klokken 20.00.  

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Fremragende skuespil

”Fred til lands” foregår i et lokalsamfund på Fyn, hvor psykopaten, Mike, terroriserer og får ellers fredelige og lovlydige borgere til at vise andre mindre sympatiske sider.  I sin motivering fremhæver filmfestivalens jury blandt andet, at der er ”fremragende skuespil og instruktion”.  

Glade og stolte

Christian Torpe og Marie Østerbye, der er hovedforfattere udtaler:

- Vi er både glade og stolte! Det er altid fantastisk, når ens arbejde bemærkes og anerkendes i udlandet. Ikke kun for vores serie, men for dansk fiktion i det hele taget.

 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden