11. mar. 2012
Af af Helle Skram de Fries

Efter Jean Michels exit - X Factors fremtid i dyb krise

Jean Michel og Nicoline Simone
Jean Michel og Nicoline Simone
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Taklingen af Jean Michels afgang fra” X Factor” efterlader det ellers så populære show i en krise, der kan være starten på enden.

Det er ikke bare det, at Jean Michel valgte at forlade "X Factor" - det er måden, det sker på, og måden DR vælger at takle det på, der sætter spørgsmålstegn ved, om det ellers populære show kan holde til endnu en sæson.

"Personlige årsager" er stadig den eneste officielle forklaring, der er meldt ud om, hvorfor Jean Michel valgte at forlade "X Factor" få timer inden det liveshow, der skulle afgøre, hvilke fire der skulle dyste i semifinalen på fredag.

Med sin exit, der betød at både han og Nicoline Simone var ude, var den spænding udløst på forhånd. De fire semifinalister var dem, der stod på scenen i fredags. Der var ingen farezone, ingen afgørelse, ingen spænding.

Det efterlod DR med et tandløst show, hvor resultatet var givet på forhånd, og hvor deltagerne var tydeligt mærket af den bizarre situation.

Alle forsøgte forkrampet at foregive, at alt var helt okay - samtidig med, at DR skulle afvikle besøg af verdensstjernen Lionel Ritchie, der sang duet med Rasmus Seebach.

De fire tilbageværende deltageres optræden var en tynd kop te, og ved det efterfølgende pressemøde var det tydeligt, at alle have fået besked på ikke at sige noget om årsagen til Jean Michels mystik-omspundne exit.

Morten Benjamin fik et akut ildebefindende og deltog ikke i pressemødet. Værten Lise Rønne, der havde kæmpet bravt og professionelt med at træde vande på scenen for at fylde tiden ud, kom heller ikke.

Pernille Rosendahl glimrede også ved sit fravær - under det officielt udmeldte påskud, at hun "ikke kunne nå det" - på trods af, at mødet fandt sted en time tidligere end vanligt.

DRs underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, ville kun oplyse, at Jean Michels "personlige årsager" til at forlade "X Factor" var af en sådan karakter, at han ikke ville fastholde deltageren på kontrakten - og aftalen var, at Jean Michel selv - i samarbejde med DR - måtte melde årsagen ud.

Det har han så gjort på sin fanside på Facebook, hvor forklaringen er, at han ikke længere havde dit hjerte med i sin deltagelse i "X Factor".

Hvis man på den måde kan fortryde sin deltagelse i "X Factor" lige før udtagelsen til en semifinale - ja, så har "X Factor" måske skudt sig selv i foden og udlevet sin rolle?

Læs mere om: