29. apr. 2021
Af Laura Dalgård Hansen

Emil og Nicklas vandt Alene i vildmarken: Brød fuldstændig sammen

Nicklas og Emil fra "Alene i vildmarken" med deres vinderpokal
Nicklas og Emil fra "Alene i vildmarken" med deres vinderpokal
Foto: United/DR
Efter 32 dage i Nordnorge kunne Nicklas og Emil kalde sig for vindere af "Alene i vildmarken".

Denne sæson af ”Alene i vildmarken” har været noget ganske særligt, for denne gang har deltagerne kæmpet to og to for at overleve flest dage i vildmarken.

Og det blev vennerne Nicklas og Emil, som vandt konkurrencen efter 32 dage i den nordnorske ødemark.

Gik efter sejren

- Den titel er utrolig stor og betydningsfuld for os, og vi skal da ikke pakke ind, at vi er ufattelig stolte, fortæller Nicklas.

- Vi tog derud med ét formål, og det var at vinde. Vi gik benhårdt efter det, og jeg kan sige nu, at vi ikke på noget tidspunkt ville have trykket på den knap og taget hjem, lyder det fra Emil.

Afslutningen på vennernes eventyr blev dog noget anderledes, end de havde regnet med. På grund af coronavirus kom familien nemlig ikke til Nordnorge for at overraske dem med den glædelige nyhed.

En kanyle med ren lykke

Ude i vildmarken fik de to venner i stedet besøg af produktionen, som fortalte, at det denne gang var obligatorisk for alle deltagerne, at de efter 30 dage skulle have en hilsen hjemme fra.

- Jeg siger, at jeg ikke har lyst til at se det, fordi det kan skabe et savn, fortæller Emil, som bliver overtalt til alligevel at kigge med.

Herefter bliver de overrasket af deres familier, som overbringer dem den glædelige nyhed.

- Det går ikke rigtig op for mig, jeg fanger det slet ikke, fortæller Emil.

- Det sank lidt hurtigere ind hos mig. Det var som at få sprøjtet en kanyle ind med ren lykke. Jeg brød fuldstændig sammen. Det var så vildt, fortæller Nicklas.

Snittede deres egen pokal

Herefter var det tid til, at cykeldrengene, som de også kalder sig, endelig kunne løfte den pokal over hovedet, som de havde arbejdet på siden deres første dag i vildmarken.

Fra begyndelsen vidste de, at de skulle have noget fysisk, som skulle være et symbol på sejren, og som de kunne søge hen til og røre ved og kigge på, hvis de skulle miste motivationen.

- På dag ét begyndte vi at snitte en stor pokal, som skulle være symbol på vores sejr. Det første, vi skrev på den, var: ”Vinderne af alene i vildmarken sæson 5”. Den havde vi under sengen, og så snittede vi lidt på den hver dag. Den blev nærmest en totem, fortæller Nicklas som altså sammen med makkeren Emil nåede i mål med deres store drøm.

Galleri: Alene i vildmarken 2021

Læs mere om: