Fredag, 6. marts 2020 — af Laura Dalgård Hansen

En stille forsvinden vandt TV-GULD: Et rørende øjeblik

Julie Rubow og Bjørn Jacobsen fra "En stille forsvinden". 
Julie Rubow og Bjørn Jacobsen fra "En stille forsvinden".
Foto: DR
Per Wennick og Julie Rubow fra "En stille forsvinden" var på scenen for at modtaget TV-dokumentarprisen, og det var et meget emotionelt øjeblik.

Det var et meget rørende øjeblik, da vinderen af den store TV-dokumentarpris skulle findes ved BILLED-BLADETs TV-GULD-fest i weekenden.

”Jeg er stammer”, ”Skøn, skæv og 98” og ”En stille forsvinden” var de tre nominerede, og det var sidstnævnte, der løb med æren og de 100.000 kroner.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Et vigtigt emne

- Det her er et af de vigtigste dokumentarpgorammer, jeg nogensinde har været involveret i, fortalte Per Wennick, der står bag dokumentaren, og som netop har fejret 40-års jubilæum.

”En stille forsvindende” handler om Bjørn Jacobsen, der bliver ramt af Alzheimers, og i flere år har Per Wennick fulgt ham og familien og deres kamp med sygdommen.

Bjørn døde for et halvt år siden, men hans hustru, Julie Rubow, var sammen med Per Wennick på scenen for at modtage den flotte pris.

De modtog også flotte klapsalver fra gæsterne i salen, hvoraf mange af dem var bevægede.

Foto: Hanne Juul

Per Wennick og Julie Rubow på scenen for at modtage TV-dokumentarprisen.

Takkede nej til at lave dokumentaren

I begyndelsen af projektet takkede Per Wennick dog nej til at være en del af dokumentaren om Alzheimers, fordi han mente, det ville gå for tæt på. Han ændrede heldigvis mening, da han mødte Julie Rubow. Hun havde nemlig et budskab, som hun gerne ville ud med.

- Jeg havde en masse bekymringer, men jeg sagde ja til at være med, fordi jeg ville have fokus på flere ting. Blandt andet italesættelse omkring den her sygdom. Der mangler viden om demens og Alzheimers. Ikke bare i befolkningen, men også ude i sundhedsvæsenet og plejevæsenet, forklarer Julie Rubow, der mistede sin mand, Bjørn, for få måneder siden.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan
Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

I dag kæmper hun stadig med at komme videre.

- Jeg er kollapset stort set, mentalt. Jeg har været ramt af en meget stor mental træthed, og det kommer jeg til at døje med et godt stykke tid endnu, før jeg er fuldt arbejdsdygtig igen, fortalte hun.

Sammen med Bjørn har hun tre sønner.

Læs meget mere om årets store TV-GULD-fest i BILLED-BLADET nr. 10, der er på gaden nu.

Foto: Hanne Juul

Julie Rubow og Per Wennick modtog TV-dokumentarprisen.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden