10. mar. 2019
Af Karina Didriksen

Esben Smed fra Bedrag: Vemodigt at slippe Nicky

Esben Smed.
Esben Smed.
Foto: Birger Storm
Skuespilleren Esben Smed har gennem tre sæsoner spillet Nicky i DR-serien ”Bedrag”, men nu er det endegyldigt slut.

Over 700.000 danskere har hver uge fulgt med i tredje sæson af ”Bedrag”, men søndag måtte fans af DR-serien tage afsked med Nicky og alle de andre karakterer.

34-årige Esben Smed har i tre sæsoner spillet rollen som Nicky, der startede som mekaniker og endte som dybt kriminel. I december sagde han endegyldigt farvel til karakteren.

- Denne karakter har fulgt mig, siden jeg kom ud fra Statens Scenekunstskole i 2013, så det er selvfølgelig lidt vemodigt at skulle slippe Nicky nu. Men det er det altid, når en sæson slutter, siger Esben Smed til dr.dk.

Fra Bedrag til udlandet

Esben Smed har været glad for at medvirke i DR1-serien ”Bedrag”, der altså søndag endte med en tragisk udgang for Nicky.

- Jeg synes, at det gode ved TV-serier - og især ved denne her serie - har været, at man vender tilbage til arbejdet med rollen ad flere omgange. Det tager cirka et år at skyde en sæson, og året er opdelt i fem blokke, hvor man optager to afsnit ad gangen, forklarer skuespilleren.

Optagelserne til tredje sæson af ”Bedrag” var knap slut, før Esben Smed rejste til udlandet for at indspille filmen ”Ser du månen, Daniel?”, der får dansk biografpremiere i efteråret.

Læs mere om: