Fredag, 27. november 2020 — af Niels Burgos

Før finalen i bagedysten: Dette skal dommerne selv bage

Markus Grigo, Katrine Foged Thomsen
Markus Grigo, Katrine Foged Thomsen
Foto: Louise Sloth/DR
Nu bliver det snart afgjort, hvem der vinder Den store bagedyst 2020. Og nu kan adskillige hemmeligheder røbes.

I BILLED-BLADET, som er på gaden i denne uge, kan du læse en række sjove og ukendte facts om "Den store bagedyst" inden finalen på lørdag den 28. november. Blandt andet om det arbejde, der går forud for "den hemmelige udfordring".

Den hemmelige udfordring skal nemlig laves efter en stram og sirlig udstillingsmodel, som deltagerne skal kopiere ud fra en opskrift.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dommerne bager også selv

Dommerne - Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo - har som regel bagt selv udstillingskagen. I begyndelsen af en ny sæson udvikles udfordringerne til alle programmerne. Redaktør Søren Olsen har dommerne med på råd.

– Så fordeler de rovet mellem sig og bliver enige om, hvem der skal stå for hvilken hemmelig udfordring, forklarer han til dr.dk.

Altid spændende

– Dommerne kommer dagen inden optagelserne, men det er ikke altid, en given kage kan holde til dagen efter. Nogle gange kommer de med ting på frost, der skal befries fra forme eller plastik og monteres på dagen. Ofte er det især pynten, som skal monteres i sidste øjeblik. Det er altid lidt spændende, og nogle gange findes der kun den ene version af kagen, der ender med at blive brugt.

Den helt store hemmelighed - nemlig hvem der vinder årets bagedyst - må vi vente med at få afsløret til finalen på lørdag på DR1.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden