Lørdag, 6. marts 2021 — af Marie Krakau

Første gang siden 2005: Derfor vandt Fyr & Flamme Melodi Grand Prix

Fyr & Flamme.
Fyr & Flamme.
Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix
Fyr & Flammes "Øve os på hinanden" sejrede ved "Dansk Melodi Grand Prix" lørdag aften.

Fyr & Flamme er vindere af "Dansk Melodi Grand Prix 2021" og deres sang bestod af flere supervåben, der endte med at sikre dem trofæet.

Det vurderer BILLED-BLADETs Melodi Grand Prix-ekspert Julie Lund Rosenfeldt Isen, der tidligere har siddet i DRs Grand Prix-jury.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Fyr og Flammes “Øve os på hinanden” vandt, fordi det er en glad og festlig sang, der med sin 80’er-stemning får os til at mindes de gode, gamle dage. I disse triste corona-tider trænger mange nok til et skud festlig energi og hyggelig nostalgi, forklarer Julie Lund Rosenfeldt Isen.

"Øve os på hinanden" er en saltvandsindssprøjtning af ægte 80'er-nostalgi, både hvad angår Grand Prix men også den generelle lydbillede, der dannede ramme for 80'erne.

- Deres sang har en 80’er-retrolyd, der leder tankerne hen på grand prix-klassikere som “Video Video” og “Donna Donna” – og på datidens populære danske kunstnere som f.eks. Laban og Tommy Seebach, siger Julie.

Hun uddyber, at mange Grand Prix-fans har et særligt nært forhold til 80'erne, hvor nogle af tidens mest elskede Grand Prix-hits blev udklækket, og her skal en del af hemmeligheden i Fyr & Flammes succes også findes.

- Jeg tror, at mange stadig synes, at de ”gamle” grand prix-sange er de “rigtige” grand prix-sange, og at en sang som “Øve os på hinanden”, der er inspireret af den tid og den lyd, derfor er meget kærkommen, fortsætter hun.

Ikke sket siden 2005

En anden ingrediens i Fyr & Flammes vinderopskrift er ifølge Melodi Grand Prix-ekspert Julie Lund Rosenfeldt Isen et greb, vi ikke har set hos en vindersang siden 2005, men som er helt i tråd med seernes lyst til nostalgi og 80'er-fornemmelser.

- Der helt sikkert mange, der sætter pris på, at den bliver sunget på dansk. Vi skal faktisk helt tilbage til 2005 og “Tænder på dig” for at finde den seneste dansksprogede vinder af "Dansk Melodi Grand Prix", fortæller Julie.

Fyr & Flamme, der består af Jesper Groth og Laurits Emmanuel, fortalte efter sejren, at sangen forbliver på dansk, når slaget skal slås ved "Eurovision" i Rotterdam i Holland.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden