10. okt. 2011
Af af Louise Møller

Forbrydelsen og Sarah Lund blev den store vinder i England

Både Sofie Gråbøl og Ann Eleonora Jørgensen  var i London for at modtage hver deres pris
Både Sofie Gråbøl og Ann Eleonora Jørgensen var i London for at modtage hver deres pris
Foto: DR
”Forbrydelsen” blev den store vinder ved Crime Thriller Awards 2011 i London

Briterne kan tilsyneladende ikke få nok af "Forbrydelsen" og fortsætter med at give priser til DR's store dramaserie om mordet på Nanna Birk Larsen.

Søndag aften blev den engelske Crime Thriller Awards i London afholdt, hvor det bedste krimi inden for TV og på bogfronten bliver fejret, og her løb "Forbydelsen" med ikke færre end tre priser, hvilket bringer serien op på hele fem priser i England.

I maj 2011 løb "Forbrydelsen" med den eftertragtede BAFTA-pris for at være Bedste internationale dramaserie, og en måned efter vandt den for Bedste indkøbte program.

Senest kvitterede briterne så med tre priser søndag aften. Bedste internationale TV-serie, Bedste kvindelige hovedrolle og Bedste kvindelige bi-rolle. Både Sofie Gråbøl og Ann Eleonora Jørgensen var til stede ved overrækkelsen, som bliver vist på engelsk TV tirsdag aften.

- Det er helt fantastisk med "Forbrydelsen"s gennemslagskraft i England. Vi er meget, meget stolte over den anerkendelse. Og at nu også skuespillernes individuelle præstationer belønnes - i hård international konkurrence - er helt enestående. Søren Sveistrup og jeg glæder os på hele holdets vegne, siger DR's kommende dramachef, Piv Bernth, i en pressemeddelse.

Læs mere om: