9. nov. 2019
Af Lisbeth Grube

Frederikke fra Den store bagedyst: Sådan var det at blive mesterbager fire gange

Frederikke fra "Den store bagedyst".
Frederikke fra "Den store bagedyst".
Foto: Carsten Mol/DR
23-årige Frederikke Legaard bagte sig for 4. gang til mesterbager-forklædet i ”Den store bagedyst”.

23-årige Frederikke Legaard tog pusten fra dommerne i lørdagens afsnit af ”Den store bagedyst” på DR1, hvor hun blev kåret som mesterbager for 4. gang. Og ovenikøbet for 3. gang i træk.

For den unge kunststuderende var det et vildt øjeblik.

- Det er megafedt at få den bekræftelse og anerkendelse af, at man gør noget ekstra godt! At alt det hårde arbejde og alle de lange, lange nætter med øvebagninger kunne betale sig. Jeg har svært ved at tage imod ros, men jeg var jo ved at sprænges indeni af bare glæde. Jeg har det bare med at blive lidt forlegen og genert, og så gjorde kameraerne det ikke lettere. Men det er klart noget, jeg er blevet bedre til med bagedysten, fortæller Frederikke.

Frederikke på jagt efter gær

Frem til januar bor mesterbageren i New York, hvor hun er i gang med et udvekslingsophold.

Hun prøver at få tid til bagningen i den pulserende storby.

- Jeg har et kæmpe, dejligt køkken til rådighed, og jeg bruger bagningen i min kunstpraktisk. Faktisk har jeg lige lavet et projekt, hvor jeg har prøvet at udtrække aromaen fra kanel og rosinbrød, som er en amerikansk klassiker. Men ingredienser såsom gær og mel er slet ikke ligeså gode herovre. Jeg har været i syv bagerier i Brooklyn for at finde frisk gær, men ingen sælger eller bruger det. Og jeg er altså ikke den store fan af tørgær. Men jeg har lært at lave det bedste bananbrød med pekannødder, fortæller Frederikke fra USA.

Læs mere om: