Lørdag, 26. februar 2011 - af af Preben Petersen

A Friend in London vandt Dansk Melodi Grand Prix

A Friend in London

A Friend in London

Foto: Krestine Havemann
Danmark fik en virkelig iørefaldende deltager til det internationale Melodi Grand Prix.

Alle de rigtige Melodi Grand Prix-tricks blev hevet op af posen, da danskerne fik valuta for licenspengene ved et flot Melodi Grand Prix i Ballerup. Der var både fine værter, flot scenografi, klassiske popsange og ikke mindst et engageret og medlevende publikum i salen.

Rent musikalsk var aftenens største overraskelse, at sang nummer 6 med Stine Kinck gik videre som en af de fire finalister. Sangen var atypisk for Grand Prix-genren, men et frisk pust, som dog måtte se sig besejret af den bare 17-årige Anne Noa i den ene semifinale.

I den anden semifinale mødtes to stærke publikumtræffere, og sang nummer 4 "25 Hours A Day" måtte bøje sig for de fire indie-drenge fra bandet A Friend In London, som fejede benene væk under mange seere i første forsøg med den særdeles iørefaldende "New Tomorrow".

Da det endelige slag skulle stå, blev det den mest bastante popsang, der vandt. Unge Anne Noa måtte tage til takke med en flot andenplads. Med sejren til A Friend In London står Danmark med et godt kort, når det internationale Melodi Grand Prix skal afgøres i Düsseldorf i Tyskland til maj.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden