Mandag, 27. december 2021 - af Karina Didriksen

Glæd dig til Borgen: Her er premieredatoen for sæson 4

Sidse Babett Knudsen som Birgitte Nyborg i "Borgen".
Sidse Babett Knudsen som Birgitte Nyborg i "Borgen".
Foto: Mike Kollöffel/ DR
Nu varer det ikke længe, før Sidse Babett Knudsen vender tilbage som Birgitte Nyborg i sæson 4 af DR-serien ”Borgen”.

Tilbage i 2010 kunne Sidse Babett Knudsen for første gang opleves som statsminister Birgitte Nyborg i DR-serien ”Borgen”.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Nu vender hun snart tilbage i den ikoniske rolle i helt nye afsnit af den populære tv-serie. DR har nemlig afsløret premieredatoen for sæson 4.

”Borgen” får premiere på DR1 og DRTV søndag den 13. februar.

Den har titlen ”Borgen – Riget, Magten og Æren”, og der kommer i alt otte nye afsnit.

Et stort magtspil

I den nye sæson er Birgitte Nyborg ikke længere statsminister. Hun er nyudnævnt udenrigsminister, og hun kommer pludselig til at stå midt i et internationalt magtspil efter fund af olie i Grønland.

- Jeg synes, at det er lykkedes at lave en serie, der tager det univers, som mange af os kender og holder af, og bringe det helt op i nutiden og samtidig sætte helt aktuelle internationale dagsordner på spil, siger DR’s fiktionschef Henriette Marienlund til dr.dk og fortsætter:

- Det sker på en måde, der er både vedkommende og relevant for vores samtid, og hvor man stadig holder fast i det fundamentalt spændende menneskelige drama. I ”Borgen - Riget, Magten og Æren” mærker man med al tydelighed, hvad de valg man træffer i magtens centrum, koster på det personlige plan.

Stjernerne i sæson 4

”Borgen – Riget, Magten og Æren” er skrevet af Adam Price og har Per Fly som konceptuerende instruktør.

Foruden Sidse Babett Knudsen som Birgitte Nyborg medvirker blandt andre Birgitte Hjort Sørensen, Mikkel Boe Følsgaard, Lars Knutzon, Lucas Lynggaard Tønnesen, Simon Bennebjerg, Johanne Louise Schmidt, Magnus Millang, Özlem Saglanmak og Lars Mikkelsen.

Her ses nogle af stjernerne i sæson 4 af ”Borgen”. Fra venstre: Özlem Saglanmak, Birgitte Hjort Sørensen, Sidse Babett Knudsen, Mikkel Boe Følsgaard, Lars Knutzon og Lucas Lynggaard Tønnesen.

Foto: DR

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden