Grand Prix-ekspert giver sit bud: Kan Danmark vinde Eurovision?

Fyr & Flamme - vindere af "Dansk Melodi Grand Prix 2021". 

Fyr & Flamme - vindere af "Dansk Melodi Grand Prix 2021". 

Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix
Grand Prix-ekspert giver sit bud på, hvordan det vil gå Fyr & Flamme i Holland, når de skal forsvare Danmark i "Eurovision".

Når Danmark går på scenen under dette års "Eurovision" til maj i Holland, er det med et festfyrværkeri af 80'er-nostalgi og retro-poplyd. Det blev afgjort ved "Dansk Melodi Grand Prix 2021" lørdag aften, hvor Fyr & Flamme og deres sang "Øve os på hinanden" triumferede.

Men hvor gode chancer har vi egentlig for at nå langt ved den europæiske sangkonkurrence endsige vinde? Det giver BILLED-BLADETs Grand Prix-ekspert Julie Lund Rosenfeldt Isen sit bud på.

Seerne faldt pladask for Fyr & Flammes 80'er-poppede "Øve os på hinanden", der har et umiskendeligt præg af kunstnere som Laban, Trax og Brix. Men hvor vi i Danmark nød at fortabe os i Fyr & Flammes 80'er-fest, mener Julie Lund Rosenfeldt Isen, at sangen ikke partout vil give samme genklang rundt om i Europa. 

- Jeg kunne godt frygte, at den glade, danske 80’er-nostalgi ikke nødvendigvis går rent hjem i resten af Europa. Den kunne måske godt blive opfattet som lidt gammeldags, vurderer hun. 

Bliver ikke oversat

Efter sejren kunne Fyr & Flamme afsløre, at de ikke har til sinde at oversætte vindersangeren til engelsk. En praksis der ellers har været kutyme længe, når man vinder med en sang på originalsporg. 

Der er derfor ingen risiko for at det glade 80'er-univers mister noget af sin glans. En oversættelse gør nemlig, uanset hvor meget man prøver at lægge sig så tæt op ad originalen som muligt, at udtrykket bliver ændret, fortæller BILLED-BLADETs Grand Prix-ekspert, der glæder sig til at se Fyr & Flamme fyre den af på dansk i Holland. 

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

- Lige meget hvad så må vi krydse fingre for, at Europa er klar til at holde en 80’er-fest, og at Fyr og Flamme kan komme i Eurovision-finalen – men jeg tror ikke på, at den har nogen vinderchancer, afslutter hun. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden